Metrovalencia es modernitza: millor servei, més usuaris i majors inversions

Entre 2015 i 2019, el Consell ha invertit 150 milions d’euros en els serveis de FGV

Guardar

Metrovalencia
Metrovalencia

Augmenta el nombre d'usuaris de Metrovalencia. Si en 2015, el nombre d'usuaris era de 60,5 milions, l'Índex de Satisfacció del Client de 2018 va registrar un total de 67,3 milions. Una pujada important en tot just tres anys que, a més, va acompanyada d'un augment en la satisfacció dels usuaris que atorga un notable a aquest servei de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). Concretament, 7,88 punts sobre 10.

Sens dubte, un creixement que ha anat de la mà de l'aposta que des del Govern del Botànic s'ha fet cap al transport públic, i que s'ha vist reflectida no solament en la decisió de continuar mantenint les mateixes tarifes durant la legislatura, sinó també en la posada en marxa d'iniciatives que han contribuït a millorar la qualitat del servei, però també la comoditat i la facilitat en el desplaçament.

Uns avanços que, d'altra banda, no haurien sigut possibles sense l'esforç econòmic del Consell. En aquest sentit, entre 2015 i 2019 s'ha invertit, per part de la Generalitat Valenciana, un total de 150 milions d'euros per a FGV, que inclou Metrovalencia i el TRAM d'Alacant. Així mateix, per a aquest exercici, Metrovalencia ix reforçada amb una inversió de 37,6 milions d'euros, enfront dels 13 de l'any anterior. Una injecció econòmica que contrasta amb la d'etapes anteriors, com en 2013, quan només es va percebre 14,3 milions per a les dues entitats.

Metrovalencia s'adapta als nous temps amb la TuiN Jove

La introducció de la TuiN Jove ha experimentat tan bon acolliment que, només uns mesos després de la seua posada en marxa, aconseguia els més de 7.000 abonats. Aquesta targeta personalitzada, dirigida a joves menors de 30 anys, permet obtenir un descompte del 15% sobre la targeta moneder en el moment de la càrrega del saldo.

No obstant això, aquesta targeta també compta amb importants avantatges com la no obligatorietat de realitzar un consum mínim mensual per a gaudir del descompte o que la targeta dispose d'un consum màxim mensual, segons el nombre de zones recorregudes, que, una vegada superat, el titular pot viatjar gratis la resta del mes.

Un nou títol de transport, impulsat per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que se suma a l'oferta de títols, que ofereix FGV, per a afavorir l'ús del transport públic entre col·lectius com a majors, persones amb discapacitat, famílies o xiquets i xiquetes, que poden accedir de manera gratuïta fins als 10 anys.

El servei de metro nocturn es consolida

El passat 14 de desembre es posava en marxa el servei nocturn de Metrovalencia. Un gran avanç que, encara que els aturs parcials convocats pels treballadors van entelar la seua posada en marxa, la veritat és que també ha contribuït al fet que el nombre d'usuaris de Metrovalencia augmente considerablement.

"Des de la Generalitat continuarem apostant per un transport públic amb valor afegit per als usuaris i clients, i ampliarem el servei nocturn els caps de setmana", assenyalava la consellera María José Salvador. Així, des del passat 22 de febrer, no solament s'ha produït un reforç del servei per a millorar les freqüències de pas i les destinacions dels trens durant els caps de setmana, sinó que ha suposat la contractació de nou personal.

La Línia 10 s'incorpora a la xarxa de Metrovalencia

30 anys després que Metrovalencia començara a operar a la nostra ciutat, la seua xarxa continua ampliant-se. Ara, amb la Línia 10. "Malgrat les limitacions pressupostàries, aquest govern ha représ el projecte de la Línia 10 fins a Natzaret, que va paralitzar l'anterior govern en 2011, i compta amb una inversió inicial de 50 milions d'euros, una part dels quals els cofinança la Unió Europea a través dels fons Feder", ha matisat la consellera.

Abril ha sigut el mes triat per a iniciar aquesta primera fase de l'antiga T2, que connectarà el barri de Natzaret amb l'Estació del Nord, a través del carrer Alacant. El passat 14 de març, el director gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez, signava el contracte amb l'empresa adjudicatària de les obres, amb un pressupost inicial de 3.664.420 milions d'euros, i un termini d'execució de set mesos i mig per a aquesta primera fase, que consistirà en la construcció de l'eixida en rampa de l'estació Amado Granell fins a connectar-la amb la primera parada en superfície de Hermanos Maristas.

Es preveu que, a la fi d'any, aquesta primera fase estiga acabada, encara que quedarà per executar quatre fases més. I és que la Línia 10 s'estendrà al llarg de 5 quilòmetres, aproximadament, comptant amb 8 estacions – 3 subterrànies i 5 en superfície -.

Les obres d'aquesta línia de metro començaven l'any 2006 per a connectar Torrefiel amb la Ciutat de les Arts i les Ciències. Cinc anys després, aquest projecte es paralitzava per falta de finançament. Des de llavors, aquesta infraestructura ha romàs oblidada fins que, finalment, el Govern del Botànic l'ha treta del calaix perquè torne a veure la llum.

Destacats