La targeta TuiN Jove de Metrovalencia supera les 7.000 persones abonades

Guardar

metrovalencia_suceso
metrovalencia_suceso

La nova targeta TuiN Jove de Metrovalencia, dirigida a joves de fins a 30 anys i que permet obtenir un descompte d'un 15% sobre la targeta moneder, ha superat les 7.000 persones abonades, des de la seua posada en funcionament el passat 24 d'abril.

Aquest nou títol de transport, impulsat per la Conselleria d'Habitatge Obres Públiques i Vertebració del Territori, se sumisca a l'oferta de títols que ofereix Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a afavorir l'ús del transport públic, entre col·lectius com a majors, persones amb discapacitat, famílies o xiquets i xiquetes que poden accedir de manera gratuïta fins als 10 anys.

En els casos de les famílies nombroses i monoparentals, el descompte del 15% s'acumula a la reducció del 20% (generals) o el 50% (especials) que gaudeixen els seus membres.

Amb motiu de l'inici del curs universitari i escolar, s'ha registrat un increment en el nombre de targetes emeses durant aquests primers dies de setembre, ja que a l'agost s'havien donat d'alta unes 5.000 persones usuàries.

Característiques

La nova TuiN Jove de Metrovalencia és una targeta personalitzada que, amb un cost inicial de 4 euros per a l'adquisició del suport, permet aplicar la citada bonificació del 15% sobre la targeta moneder TuiN en el moment de càrrega del saldo.

Aquest nou títol es carrega en una targeta sense contacte personalitzada, amb un disseny específic per a cada explotació, que es pot sol·licitar en els Espais i Punts del Client en Metrovalencia i en les estacions servides del TRAM d'Alacant.

Aquesta targeta intel·ligent té, a més, diversos avantatges afegits, ja que no obliga a realitzar un consum mínim mensual, sinó que el seu titular gaudeix del descompte des del primer euro de consum; per contra, la targeta té un topall de consum màxim mensual, segons el nombre de zones recorregudes, a partir del moment de les quals el titular viatja gratis la resta del mes. D'aquesta manera, pot viatjar tot l'any i gaudir dels seus avantatges sense haver de canviar de títol segons l'ús que faça d'aquest.

El cost per viatge en una zona, que en la TuiN convencional és de 0,72 euros, resulta per a un titular de la TuiN Jove a 0,62 euros; el cost de dues zones es redueix d'1,04 euros a 0,89 euros i així successivament amb la resta de nombre de zones, aplicant el 15% de descompte en el moment de la càrrega del saldo.

A Alacant la targeta es denomina Bono-10 JOVE, i també ofereix un descompte del 15% sobre el Bo-10, títol propi del TRAM d'Alacant, que permet realitzar 10 viatges per la combinació zonal triada (excepte Zona TAM Metropolitana). Del preu actual per a una zona, 7,60 euros, es passa a 6,50 euros; del cost de dues zones, 14 euros, es passa a 11,90 euros, i així successivament amb la resta de zones, aplicant el 15% de descompte.

FGV ha calculat que el públic objectiu de la targeta suposa a València a prop un 45% dels usuaris del metre i tramvia i a Alacant un 12% (percentatge menor al no incloure els usuaris exclusius de la Zona TAM, que ja disposen de descomptes a través d'altres títols).

Arxivat a:

Destacats