FALLES 2022

Falles 2021

 

Les Falles 2022 ja estan ací. Per això, hem creat un especial faller perquè no et perdes cap dels esdeveniments destacats de les falles. Tota la informació sobre els horaris de l’ofrena, el programa de falles, les mascletaes o els castells, però també rutes per a visitar els principals monuments fallers, els llocs a on tastar els millors bunyols amb xocolata o els horaris especials del metro per a les falles 2022.

Consulta ací el calendari de les falles 2022.

Programació de les Falles 2022​​​​​​​​​​​​​​

Actualitat Fallera

Les Falles de València estan en constant evolució. I és que encara que els dies grans de la festa són del 14 al 19 de març, la veritat és que, durant tot l’any, la ciutat de València gaudeix de diferents actes fallers, que també són ja una tradició, com les preseleccions de les candidates a formar la Cort d’Honor, la presentació dels esbossos dels monuments municipals o el concurs de teatre faller, en el qual les diferents comissions representen una obra en valencià oberta a tot el públic.

Consulta les últimes notícies sobre les Falles 2022 ​​​​​​​

PRINCIPALS ACTES DE LES FALLES 2022

Ací podràs informar-te dels actes més importants de les Falles de València 2022:​​​​​​​

LA CRIDA​​​​​​​

La Crida se celebra l’últim diumenge de febrer i és un dels esdeveniments més esperats de l’any per a tots els fallers. Amb la Crida es dona començament al inici de les Falles.Tot comença ben d’hora, amb una despertà. Els fallers recorren els carrers de València avisant als veïns i visitants de la ciutat de l’inici de les falles.

Per la nit, milers de valencians es concentren als peus de les Torres de Serrans per a escoltar el discurs tant de l’Alcalde de València​​​​​​​, com de les Falleres Majors de València. A partir d’eixe moment, es dona el tret d’eixida a un mes ple de pólvora, llum i color.

LA PLANTÀ​​​​​​​​​​​​​​

planta 2017 2
La Plantà marca l’inici de la setmana fallera. Després de tot un any intens de treball en els tallers  dels artistes fallers el seu treball es vorà materialitzat en ninots​​​​​​​ perfectament disposats, encaixats i preparats per a ensenyar. Que tot aquest procés es duga a terme sense problemes depén d’estes últimes hores de muntatge.

Tot este procés és regulat i coordinat per la Junta Central Fallera. El dia 15 de març hauran d’estar els monuments fallers preparats. Les falles infantils hauran d’estar col·locades a primera hora del matí d’esta jornada. Per una senzilla raó: el jurat de la J.C.F. visita totes les falles per a, posteriorment, premiar els millors monuments. El mateix passa amb les falles grands. Estes han d’estar a les 12 de la nit. Per això, les últimes hores solen acumular la major càrrega de treball dels fallers i falleres, i dels equips de muntatge de les falles.

La millor Falla infantil de 2021 ha estat per a Convent de Jerusalem. Fotos de la millor Falla infantil 2021.​​​​​​​

La millor Falla de 2021 ha sigut per a la Falla Convento de Jerusalem.​​​​​​​ Fotos de la falla guanyadora 2021​​​​​​​

FALLERES MAJORS DE 2022

Coneixes les Falleres Majors de València i la seua cort d’ honor? En aquesta secció et detallamem el seu dia a dia i els seus principals actes.

Carmen Martín Carbonell, candidata a Fallera Major de València 2022

Carmen Martín, Fallera Major de València 2022​​​​​​​​​​​​​​

Nerea López Maestre, candidata a Fallera Mayor Infantil de València 2022

Nerea López, Fallera Major Infantil de València 2022​​​​​​​​​​​​​​

L’ENCÉS DE LLUMS​​​​​​​

Encendido de luces

Els extraordinaris espectacles de llum i color són un dels principals atractius turístics de les Falles. I és que el tradicional encés de llums​​​​​​​ és tot un clàssic en la celebració de les festes de València. Prova d’això és la gran concentració de valencians i turistes que, cada dia, les visiten per a gaudir d’aquest autèntic luxe faller.

L’encés de lums es divideix en dues categories: La categoria A, en la qual participen les falles més reconogudes. I la categoria B, que compta amb un presupost inferior de fins 11.000 euros, i que avança un dia el seu encés de llums. El primer encés de llums de falles es realitza els primers dies de març, a partir de les 20:00 hores.

En 2019, l’única comissió fallera que va mantenir l’encés de llums va ser la Falla Avenida Malvarrosa-A.Pérez Cavite. Malauradament, en 2021 no hi haurà l’encesa de llums per la COVID-19.

MASCLETÁ​​​​​​​​​​​​​​

mascleta
mascleta
​​​​​​​

Qui no ha escoltat parlar de la mascletá de Valencia​​​​​​​? Des de l’1 de març fins el dia de Sant Josep, el 19 de març, a les 14:00 hores, la Plaça de l’Ajuntament es plena de gom a gom de valencians i turistes, que no volen perdre l’oportunitat de gaudir d’una de les cines més característiques d’esta festa de València. La pólvora, el soroll i l ‘ambient faller són els ingredients principals de les famoses mascletaes.

Consulta qui dispararà les mascletaes d’aquest any 2022.​​​​​​​​​​​​​​

L’EXPOSICIÓ DEL NINOT​​​​​​​

52 Exposició del Ninot 2019​​​​​​​

A principis del mes de febrer, l’Exposició del Ninot obri les seues portes per a milers de valencians i turistes que poden començar a gaudir del gran treball dels artistes fallers a través dels diferents ninots que prèviament, han portat les comisions falleres.  Uns ninots que competixen per ser nomenats Ninot Indultat​​​​​​​, gràcies a les votacions dels assistents, i  salvar-se, així, de las flames del foc el dia de la Cremà. El ninot indultat infantil de 2021 ha sigut per a la falla Almirante Cadarso. Fotos del ninot infantil indultat 2021​​​​​​​. Por altra banda s’ha aconseguit un doblet històric. La Falla Amirante Cadarso ha aconseguir indultar també el seu ninot gran. Amb el lema: ‘No li ho contes a la iaia’ ha aconseguit ser el Ninot Indultat 2021 de les Falles de València. Fotos del ninot indultat 2021​​​​​​​.

La Sala Arquerías del Museu Príncip Felip de la Ciutat de les Arts i les Cièncias és el lloc triat per a acollir l’Exposició del Ninot, que marca l’inici de les Falles, i que roman oberta fins el 14 de març per als Ninots Infantils, i fins el 15 de març per als Ninots dels monuments grans. A més, el 16 de febrer se celebra la Nit del Ninot, on pots visitar esta exposició fin les dues de la matinada.

Si no saps com anar a l’Exposició del Ninot de València, recorda que pots arribar a través de les línees 1, 13, 15, 25, 35, 95 y 99 de l’EMT. El preu de l’entrada general de l’Exposició del Ninot és de 3€, i l’horario habitual de visita és de 10:00 a 20:00, excepte el cap de setmana que s’extén fins les 21:00 hores.

L’OFRENA DE FLORS​​​​​​​

ofrenda
ofrenda

A la plaça de la Mare de Déu, s’instal·la una figura de la Mare de Déu, feta de fusta,  de forma que els rams de flors es van col·locant en els espais buits entre les fustes. Els rams de clavells que deixen les falleres va confeccionant el mant de la Mare de Déu, amb un dibuix prèviament dissenyat i que canvia cada any. Els colors dels rams de l’ofrena​​​​​​​ pot canviar cada any però els més habituals són el blanc, rosa i roig.

LA CREMÀ​​​​​​​

/uploads/s1/24/15/52/8/fotonoticia-20200317112416-1920-3_5_659x371.jpeg
 

La cremà posa fi als monuments fallers de l’any. Cada 19 de març, dia de Sant Josep, marca un dels dies més esperats per als fallers i falleres, la cremà dels seus monuments. Després de 4 dies on els monuments han eixit als carrers de moltes ciutats valencianes, les flames les posaran fi per a renovar el cicle.

 

EL QUE NO ET POTS PERDRE EN LES FALLAS 2022

COM SERAN LES FALLES MUNICIPALS 2022?

  • La falla municipal 2022​​​​​​​
  • Boceto de la falla municipal​​​​​​​
  • Boceto de la falla municipal infantil​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Més noticies sobre les falles​​​​​​​

El més llegit