• Home

  • Les millors platges de València

Les millors platges de València

Platja El Saler / Foto: Xisco Navarro
 

Fem un recorregut per les platges de València més boniques per a gaudir del clima mediterrani

Les platges de València són, sens dubte, un dels principals atractius de la ciutat. Ideals per a gaudir de la calor mediterrània, la capital del Túria té el privilegi de comptar amb huit platges pensades per a tota mena de públic: des de les quals admeten gossos fins a aquelles platges que són perfectes per a gaudir amb xiquets o amb amics. Descobreix quina és la teua millor opció en aquest recorregut per les millors platges de València.

Platja de la Malva-rosa

D'arena fina i amb una longitud d'1,8 quilòmetres, aquesta és una de les millors platges de València capital​​​​​​​ per la qualitat i quantitat de serveis que ofereix. Delimitada per un atractiu passeig marítim, la platja de la Malva-rosa ofereix una infinitat de propostes gastronòmiques on degustar des de plats tradicionals valencians, com els arrossos, fins a opcions més econòmiques en les nombroses cafeteries que alberga.

A més, compta amb servei de socorristes, banys públics, dutxes, vestuaris i lloguer d'ombrel·les per a passar un dia d'allò més entretingut. Sens dubte, una opció perfecta si vas gaudir en família o amb amics.

La platja de la Malva-rosa deu el seu nom al barri en el qual es troba. En 1848, el botànic francés Felix Robillard va comprar una parcel·la de terra i va plantar múltiples espècies entre les quals es trobava la 'Malva-rosa', que va començar a cultivar-se en la zona a gran escala. Aquest fet va convertir la part de la platja en un espai burgés pel qual, a més, van passejar personatges il·lustres com Vicente Blasco Ibáñez o Joaquín Sorolla.

Playa Malva-rosa / Foto: Xisco Navarro
Platja Malva-rosa / Foto: Xisco Navarro

Platja del Cabanyal – Arenes

Es tracta d'una altra de les platges de València amb bandera blava. Té 1,2 quilòmetres i una amplària de 60 metres. Situada a l'antic barri de pescadors del Cabanyal, aquesta platja va servir d'inspiració al pintor Joaquín Sorolla que la va plasmar en moltes de les seues obres de temàtica marinera. Una oportunitat perfecta per a tornar als orígens de la ciutat i deixar-se emportar per la seua història i tradicions.

I és que a més de ser un punt de referència de la cultura local, la platja del Cabanyal et permet tant gaudir de sol i de les seues aigües càlides i poc profundes, com de la gastronomia local en els seus múltiples restaurants, així com del patrimoni històric del barri contemplant les façanes d'estil modern i, sovint, revestides amb taulells de ceràmica.

Així mateix, la platja ofereix lloguer d'ombrel·les i hamaques, dutxes i banys públics, servei de socorristes i espais per a jugar al voleibol. Per descomptat, també podràs gaudir de les instal·lacions balneàries que es troben prop de la platja.

Playa Cabanyal - Las Arenas / Foto: Xisco Navarro
Platja Cabanyal - Les Arenes / Foto: Xisco Navarro

Platja de Pinedo

Molt prop de la ciutat, trobem l'única platja per a gossos a València. Situada al poble de Pinedo, es tracta d'una platja d'arena fina i aigües tranquil·les ideal per a gaudir d'un bon bany. A més, es tracta de l'única platja que admet gossos. D'aquesta manera, l'espai es troba delimitat i habilitat perquè l'experiència siga d'allò més satisfactòria.

Per descomptat, la platja de Pinedo es troba en un paratge natural únic, envoltada de dunes i vegetació. Però també compta amb un impressionant passeig marítim on trobaràs nombrosos restaurants de gran qualitat on aprofitar per a provar l'autèntica gastronomia mediterrània.

Amb una longitud superior al quilòmetre i mig, aquesta bonica platja no supera els 32 metres d'ample. No obstant això, és perfecta per a descobrir Pinedo, un poble d'agricultors i pescadors que s'ha convertit, en els últims anys, en un gran atractiu turístic.

Platja Pinedo / Foto: Xisco Navarro
Platja Pinedo / Foto: Xisco Navarro

Platja de l’Arbre del Gos

Situada entre els pobles de Pinedo i El Saler (València), es tracta d'una de les platges verge de la ciutat. I és que la seua proximitat al Parc Natural de l'Albufera, la converteix en un dels espais naturals més bells de València. Amb una longitud de 2,6 quilòmetres i una amplària de 40 metres, la platja de l'Arbre del Gos està dotada de tots els serveis – banys públics, dutxes i socorristes – inclòs un carril bici que travessa les dunes.

Aquesta platja està oberta al públic des de 2007, després de les obres de requalificació ambiental i paisatgística. Així, és una de les platges de València més boniques per a gaudir de les seues aigües cristal·lines i d'un blau intens, però també de la vegetació i les flors aromàtiques que l'envolten.

Cal destacar que aquesta platja compta amb tots els paràmetres d'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. A més, hi ha una instal·lació destinada al turisme gai entre l'àrea de Pinedo i El Saler.

Platja L'arbre del Gos / Foto: Xisco Navarro
Platja L'arbre del Gos / Foto: Xisco Navarro

Platja d'El Saler

Es tracta d'una altra de les platges de València per a anar amb xiquets, ja que descendeix suaument per a facilitar el bany. Amb quasi 5 quilòmetres d'arena fina, és una de les platges més concorregudes. A més, es troba en ple Parc Natural de l'Albufera ​​​​​​​​​​​​​​i, per tant, està envoltada d'aiguamolls costaners, una enorme extensió de pinedes i un sorprenent cordó dunar de gran valor ecològic.

Probablement, és una de les platges més boniques de València que compta amb servei de socorristes i equipada amb accés per a persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, té lloguer d'ombrel·les i hamaques, dutxes, banys i altres comoditats per a gaudir al màxim.

La platja del Saler no és només una de les més famoses de la ciutat per la seua extensió, sinó perquè la gran qualitat ambiental que té la converteixen en una de les destinacions més desitjats per a gaudir d'un racó de costa verge.

Platja El Saler / Foto: Xisco Navarro
Platja El Saler / Foto: Xisco Navarro

Platja Garrofera

És la platja més xicoteta de la zona sud de València. La platja Garrofera es troba dins del Parc Natural de l'Albufera i compta amb una extensió d'1,5 quilòmetres i una amplària de 37 metres. És, sens dubte, un paratge idíl·lic, ja que està envoltada per 5.400 metres quadrats de dunes. Un autèntic paradís al costat de València.

Així mateix, aquesta platja disposa de dues torres de vigilància, cinc dutxes dobles, bancs per a asseure's, un punt de primers auxilis, lavabos i fins a un quiosc per a comprar begudes o llogar hamaques.

Això sí, en el primer tram de la platja – uns 800 metres – es converteix en una platja naturista.

Platja Garrofera / Foto: Xisco Navarro
Platja Garrofera / Foto: Xisco Navarro

Platja La Dehesa

Dins del Parc Natural Saler, La Devesa o La Dehesa és considerada la platja salvatge de la ciutat. Igual que les anteriors, destaca pel seu extraordinari entorn natural. I és que al llarg dels seus cinc quilòmetres, els i les visitants gaudiran d'un ric ecosistema on es mescla diferents tipus de vegetació, com a pins, margallons o lligabosc, a més d'una gran varietat d'ocells.

En aquesta platja es pot practicar el naturisme, i compta a més amb banys i dutxes públiques. A més, la costa està vigilada per socorristes i disposa d'accés per a persones amb mobilitat reduïda.

Aquesta platja, que va estar greument afectada en els anys setanta, va ser recuperada mitjançant treballs de medi ambient fins a 2009, quan va concloure tot el procés. Des de llavors, és una de les platges més protegides de València.

Platja La Devesa / Foto: Xisco Navarro
Platja La Dehesa / Foto: Xisco Navarro

Platja Recatí-Perellonet

Si estàs buscant platges tranquil·les a València, la platja Recatí és la teua. Aquest paradís d'arena daurada es troba envoltada per la Gola del Perellonet i la Gola del Perelló. Si bé és cert que es troba a poca distància del centre de la ciutat, és la millor opció per a relaxar-se sense preocupar-se per la massificació turística.

Aquesta platja compta amb els serveis de banys públics, dutxes i passarel·les de fusta per a garantir l'accés a persones amb mobilitat reduïda. A més, és una de les platges preferides per a practicar esports aquàtics i relaxar-se, després, a les terrasses dels seus restaurants.

La platja Recatí és d'ambient familiar i té una amplària de 45 metres.

Playa El Recatí - Perellonet / Foto: Xisco Navarro
Platja El Recatí - Perellonet / Foto: Xisco Navarro

Port Saplaya

Finalment, i encara que no forma part de les platges de València, no podem oblidar-nos de Port Saplaya. Situat a la localitat d'Alboraia, a uns minuts de València capital, aquest espai és conegut com la 'Venècia valenciana'. I és que els seus acolorits edificis i l'aigua del port que s'introdueix als carrers del poble el converteixen en un espai únic.

Té dues platges – la sud i la nord – que estan separades pel port. A més, trobaran nombrosos bars i restaurants per a gaudir del dia.

Port Saplaya / Foto: Xisco Navarro
Port Saplaya / Foto: Xisco Navarro

Platja La Patacona

I també pertanyent a la localitat d'Alboraia, però en el límit amb València, trobem la platja de la Patacona. Una de les platges més populars de més d'un quilòmetre de longitud. Sens dubte, és la millor opció per a aquelles persones que vulguen desplaçar-se des de València, i allunyar-se de les aglomeracions turístiques. A més, compta amb un passeig marítim amb nombroses propostes gastronòmiques i d'oci​​​​​​​.

Aquesta platja d'arena fina compta amb serveis de jocs esportius, accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, dutxes, passarel·les, Creu Roja i lavabos. Així mateix, compta amb un servei gratuït d'ajuda al bany en horari d'11.30 a 18.30 hores.

I a tan sols dos minuts d'aquesta platja, l'horta valenciana ens mostra tot la seua esplendor, oferint als i les visitants els millors establiments per a degustar l'orxata valenciana.

Platja La Patacona / Foto:  Xisco Navarro
Platja La Patacona / Foto: Xisco Navarro

Platja El Perelló

Al poble marítim del Perelló (Sueca), també podem trobar platges tranquil·les i d'aigües cristal·lines. En 2010, la platja va obtenir la Q de Qualitat Turística, atorgada pel Ministeri d'Indústria. I és que aquesta platja compta amb un gran atractiu paisatgístic i amb un gran valor ambiental, ja que es troba dins dels límits del Parc Natural de l'Albufera.

A més, es pot aprofitar la visita a la platja del Perelló per a descobrir el seu port esportiu, que compta amb 186 punts d'amarrament per a embarcacions d'esbarjo d'escàs calat. També compta amb un club Nàutic.

Fins al Perelló es pot arribar des de València, en transport públic, amb la Línia 190 de MetroBus (València – El Perelló). Si prefereixes vehicle privat, la millor opció és pel litoral, prenent la CV-500, carretera Natzaret Oliva.

Platja El Perelló / Foto:  Xisco Navarro
Platja El Perelló / Foto:  Xisco Navarro

Com arribar a les platges de València

Per a anar a les platges de València capital en transport públic, podràs triar entre l'autobús de l'EMT, amb les línies 15, 18, 31, 32, 92, 95 i 98 durant el dia; i la 19, 24, 25, 93 i 99 les 24 hores; o amb Metrovalencia. En aquest cas, serà les línies 4 i 6 de tramvia les que arriben a les platges de València, així com les línies de metro 5, 7 i 8.

Finalment, per a anar a les platges del sud de València, la millor opció és la línia 23 d'autobús.

El més llegit