Descobrix com seran les Falles de València 2025 de la plaça de l'Ajuntament

S'han presentat els esbossos de com seran les Falles Municipals de València 2025

Guardar

Esbossos Falles Municipals València 2025
Esbossos Falles Municipals València 2025

Ja es coneix com seran les Falles de València 2025 que es plantaran en la plaça de l'Ajuntament de València. Este matí, s'han presentat els esbossos en la Ciutat de l'Artista Faller, que ens ha permés descobrir la imatge de les Falles Municipals de València 2025. El regidor de Falles, Santiago Ballester, ha agraït la participació de tots els artistes fallers que s'han presentat per a plantar els monuments d'enguany, al mateix temps que ha destacat l'originalitat i "l'enginy i la gràcia" de les propostes guanyadores.

En el cas del monument gran, els artistes fallers Alejandro Santaeulalia i Vicente Llácer, amb el lema 'Fauna Fallera', tornaran a plantar a la plaça de l'Ajuntament en les Falles de 2025. I és que cal recordar que ja ho havien fet com a consignataris en 2012 i 2013; mentre que Santaeulalia va plantar al costat de Dulk en 2023. En esta ocasió, es tracta d'una proposta que farà una crítica sobre el món faller, tant del que passa dins del casal, com del que ocorre pels carrers de València. D'esta manera, a més de representar diferents escenes quotidianes de les festes josefines, com els indumentaristes vestint una fallera, la bunyolera o "personatges que sempre són presents en els casals", la falla la coronarà un president amb l'estendard del primer premi.

'Fauna Fallera', Falla Municipal de València 2025
'Fauna Fallera', Falla Municipal de València 2025

Cal destacar que els candidats que s'havien presentat per a plantar la falla municipal gran per a este exercici faller han sigut Maseda SLU d'Andorra (representant Carlos López Martínez); Alejandro Santaeulalia i Vicente Llácer; Manolo García & Manolo García que comptaran amb Francis Montesinos; Manolo García Lleonart i Javi García Revolution i Pere Baenas, que va plantar enguany la falla municipal juntament amb Escif. No obstant això, la proposta plena d'"enginy i gràcia" d'Alejandro Santaeulalia i Vicente Llácer van aconseguir conquistar al jurat. Durant la presentació d'esbossos, tots dos han expressat "el seu orgull i il·lusió per tornar a la plaça de l'Ajuntament. Hem elaborat una falla pensada per als valencians, i quina millor manera que fer-ho rient-nos de nosaltres mateixos. Esperem que els agrade a la major part del públic".

Per part seua, la Falla Municipal Infantil de València 2025 serà a càrrec de José Gallego, sota el lema "Anem de cap", que ha aconseguit proclamar-se guanyador enfront de la proposta de Ceballos i Sanabria. Es tracta de la primera vegada que Gallego plantarà en la plaça de l'Ajuntament, després de 27 anys fent falles. "És un moment molt especial perquè la falla municipal és la de tots els valencians, genera sempre molta opinió i suposa tot un repte personal".

'Anem de cap' representa escenes en les quals sempre apareix la paraula 'cap'. Així, corona la falla un skyline del 'cap i casal' en colors neutres, que contrasta amb l'explosió de color de la resta d'escenes en les quals apareixerà el 'mal de cap', la 'caputxeta vermella' o la caperutxa de la Setmana Santa Marinera de València. En definitiva, una falla molt didàctica "que convidarà a reflexionar", ha conclòs l'artista faller José Gallego.

'Anem de cap', Falla Municipal Infantil de València 2025
'Anem de cap', Falla Municipal Infantil de València 2025

Per als criteris de valoració a l'hora de seleccionar els esbossos guanyadors, s'ha tingut en compte la solvència tècnica i artística global del projecte presentat, així com la seua originalitat. De manera específica s'ha valorat el caràcter satíric de l'obra en el seu conjunt, la claredat conceptual i la singularitat de la idea plantejada, la qualitat compositiva i espacial, la facilitat de recorregut, accessibilitat i relació visual des de l'exterior, i l'adequació dels materials de construcció a la cremà més neta i respectuosa possible amb el medi ambient (que minimitze en la mesura que siga possible l'emissió de gasos contaminants derivats de materials químics de mala combustió). Per això, s'ha valorat l'ús de materials naturals, tant en la construcció d'estructures i suports com en cobertures, preparacions i acabats pictòrics.

Arxivat a:

Destacats