La revitalització de Natzaret comença a l'abril: arranquen les obres de la línia 10

Set mesos i mig és el termini d’execució de la primera fase de la línia 10

Guardar

contratolinea10
contratolinea10

Les obres de la Línia 10 de Metrovalencia estan a punt de començar. Abril ha sigut el mes triat per a iniciar la primera fase de l'antiga T2, que, en el futur, connectarà Natzaret amb l'Estació del Nord a través del carrer Alacant. Una infraestructura de primer nivell, i més que necessària, per a aconseguir la revitalització d'un barri que ha estat abandonat durant molts anys.

I és que les obres d'aquesta línia de metro començaven l'any 2006 amb el propòsit d'unir el barri de Torrefiel amb el centre, finalitzant a la Ciutat de les Arts i les Ciències. No obstant això, aquest projecte es paralitzava, cinc anys després, per falta de finançament. Des de llavors, aquesta infraestructura ha romàs oblidada fins ara.

El passat 14 de març, el director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Juan Andrés Sánchez, signava el contracte amb l'empresa adjudicatària de les obres, amb un pressupost inicial de 3.664.420 milions d'euros, i un termini d'execució de set mesos i mig per a aquesta primera fase, que consistirà en la construcció de l'eixida en rampa de l'estació Amado Granell fins a connectar-la amb la primera parada en superfície d'Hermanos Maristas.

Així, a la fi d'any, aquesta primera fase estarà finalitzada, encara que faltarà per executar-se quatre fases més fins a assistir a la inauguració de la línia 10 de Metrovalencia. Amb una inversió de 50 milions d'euros – 30 milions aportats per la Generalitat Valenciana i la resta pels Fons Feder -, aquesta línia s'estendrà al llarg de 5 quilòmetres, aproximadament, comptant amb 8 estacions – 3 subterrànies i 5 en superfície -.

La construcció d'aquesta nova parada en Hermanos Maristas comporta l'execució del desviament de tots els serveis afectats i l'adequació de la urbanització de l'entorn. A més, aquesta intervenció contempla instal·lar, de nou, la infraestructura del tram tramviari de l'encreuament del carrer Antonio Ferrandis, que en el seu moment es va retirar per a facilitar la circulació de vehicles.

Un pas important per a Natzaret

L'Alcalde de València, Joan Ribó, va qualificar aquesta notícia com "un pas molt important per a aquest barri i la seua connexió amb el centre de la ciutat. A partir d'ara, treballarem en l'objectiu de connectar aquest traçat amb Canyamelar, a través de la Marina". En aquest sentit, va assenyalar el "procés de marginació i d'aïllament" que ha patit aquest barri: "aïllat del mar pel creixement del Port; aïllat de la ciutat per les grans infraestructures; aïllat dels pobles veïns de Pinedo i La Punta; i aïllat de l'horta".

No obstant això, malgrat la bona notícia que suposa la millora en les connexions del barri amb el centre de la ciutat, Ribó ha destacat que "falten coses i treballarem en això de manera decidida. En primer lloc, la recuperació de l'horta de Rovella; també la creació i desenvolupament del Parc Desembocadura; i a més, que l'actual línia 10 continue cap al Nord, connectant la Marina i la terminal de passatgers del Port, i enllaçant amb la xarxa de Metrovalencia que arriba al Canyamelar".

Destacats