En quina fase de la desescalada podrem viatjar?

Coneix tots els detalls sobre quan podrem viatjar per Espanya i a l'estranger

Guardar

Carretera coches trafico Eduardo Parra EP
Carretera coches trafico Eduardo Parra EP

Quan podrem viatjar és una de les preguntes més freqüentes després de conéixer el procés de desescalada, que començarà l'11 de maig, i que consistirà de tres fases. Així, un dels principals aspectes a tindre en compte és si els desplaçaments es faran dins d'una mateixa província, entre comunitats autònomes o a l'estranger.

Per regla general, no es permetran els desplaçaments entre províncies fins que no finalitze la fase III (finals de juny), i arribem a la 'nova normalitat'. No obstant això, es podrà realitzar per causes justificades com a treball presencial inevitable o causes de força major. D'aquesta manera, el turisme actiu i de naturalesa estarà permés, a partir de l'11 de maig, sempre que es realitze dins de la província de residència habitual, i en grups reduïts, és a dir, que no superen les 10 persones. Així mateix, es permetran les visites culturals a museus amb aforament limitat.

En la Fase II (finals de maig), es permetrà el turisme actiu i de naturalesa per a grups més amplis, així com la visita a monuments i altres equipaments culturals amb aforament limitat, però sense eixir de la província habitual de residència.

Finalment, en la Fase III, les activitats anteriors podran passar a un aforament major, que s'especificarà en el seu moment, i, per fi, es permetrà anar a la platja mantenint les condicions de seguretat i distanciament social. Durant aquesta fase, els desplaçaments també hauran de ser dins de la mateixa província. Una vegada finalitze aquesta fase – a partir del 22 de juny – es permetrà viatjar a altres províncies o comunitats autònomes, sempre que també hagen conclòs la Fase III.

Respecte a quan podrem viatjar a l'estranger, encara no hi ha dates concretes. S'està treballant amb els altres països comunitaris per a intentar que es puga reprendre el turisme a partir del mes d'agost, però cada país té les seues restriccions i, per descomptat, no es permetrà fins que no es puga garantir la seguretat tant a turistes, com a residents.

Quant a les fronteres d'Espanya amb Portugal, Andorra, França o Gibraltar també formarà part del diàleg europeu per a arbitrar de forma coordinada la reobertura de fronteres. De moment, tan sols poden moure's els treballadors fronterers.

València Extra et resol altres dubtes freqüents d'aquest pla de desescalada, com quan podrem visitar als nostres familiars i amics, així com quan podrem viatjar a la nostra segona residència.

Arxivat a:

Destacats