València permet passejar o fer esport per l'arena de les platges, però el bany no es permetrà fins a la fase 3

La Generalitat prepara un protocol de seguretat a les platges per a la reobertura a l’estiu

Guardar

WhatsApp Image 2020-05-04 at 17.37.44
WhatsApp Image 2020-05-04 at 17.37.44

El litoral valencià és un dels majors atractius de la Comunitat Valenciana i les seues platges reuneixen cada estiu a milions de banyistes nacionals i internacionals. La bandera blava, distintiu de platja de qualitat, oneja en més d'un centenar en la Comunitat i prova la importància que se li dona a la costa. Després d'haver complert gairebé cinquanta dies confinats, dissabte passat 2 de maig el Govern va permetre l'eixida escalonada per franges horàries de la població i, com era d'esperar per les altes temperatures, milers de valencians van decidir passejar o fer esport amb la platja de teló de fons. En el cas de la ciutat de València, les autoritats municipals permeten realitzar aquestes activitats en l'arena, ja que així s'aconsegueix una descongestió del passeig marítim, però cal recordar que el bany no estarà permés fins a la fase 3 del desconfinament.

Aquesta mesura que permet l'entrada en l'arena no s'ha aplicat en el conjunt de les platges de la Comunitat, de manera que la decisió depén dels municipis. En el cas de València sí que s'ha habilitat l'accés, però únicament per a realitzar les activitats permeses (passejar o eixir a fer esport individual). De manera que, tal com marca el color vermell de les banderes hissades, el bany està prohibit i les zones de jocs infantils es troben precintades.

L'obertura completa es preveu per a la fase 3, una etapa que previsiblement s'iniciarà a la Comunitat la segona setmana de juny, encara que dependrà de si la recuperació de la crisi sanitària continua per bon camí. Així i tot, arribats a la fase 3, s'hauran de respectar les distàncies de seguretat.

Model de seguretat a les platges

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns que s'ha posat en marxa un estudi per a elaborar un model de seguretat idoni en la reobertura de les platges. "No es pot deixar passar aquest estiu; pot haver-hi un ús adequat del dret a anar a la platja", ha comentat el president. El turisme és una de les principals fonts d'ingressos de la Comunitat i un sector clau per a la recuperació econòmica, per això està prevista una reunió del Consell amb els departaments de seguretat, turisme i territori per a elaborar les normes en funció de la situació sanitària. "Platges sí, però amb seguretat", ha ressaltat Puig.

Fins al moment no hi ha evidències científiques que garantisquen al 100% la no transmissibilitat del virus a través de l'aigua o de l'arena. Per a aclarir els dubtes, el Govern ha sol·licitat al Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) que elabore un estudi sobre aquest tema per a determinar el protocol de reobertura de platges i piscines de cara a l'estiu.

Arxivat a:

Destacats