Quan es podrà visitar als familiars a la Comunitat Valenciana

Totes les respostes sobre quan podrem visitar als nostres familiars i en quines condicions

Guardar

Gent passejant pel barri del Carme de València
Gent passejant pel barri del Carme de València

Una de les preguntes més freqüents del procés de desescalada és quan podrem visitar als nostres familiars. La Comunitat Valenciana ja està preparada per a accedir a la Fase I el pròxim 11 de maig, tal com anunciava el president de la Generalitat Ximo Puig. Per això, és imprescindible resoldre tots els dubtes sobre quines són les condicions per a poder realitzar les primeres visites als familiars.

Des que entre en vigor la Fase I de la desescalada, es permetran les visites a altres persones en el seu domicili, sempre que no tinguen cap patologia prèvia ni pertanguen als grups vulnerables, com a persones majors. Aquestes limitacions s'aniran modificant a mesura que la Comunitat Valenciana vaja entrant en la segona i la tercera fase de la desescalada.

Però, quines són les restriccions per a visitar als col·lectius vulnerables? Abans de tot, s'haurà de tindre en compte si viuen en la mateixa província o en una diferent; si viuen en una residència o en el seu domicili; o si pertanyen a grups per als quals s'han establit mesures reforçades o no.

Així, en primer lloc, des del Govern deixen clar que no es podrà viatjar a altres províncies, excepte en cas de força maig, fins que no concloga la Fase III, és a dir, que si els teus familiars viuen en una altra província, no podràs anar a visitar-los abans de finals del mes de juny. Així mateix, no serà fins a la Fase III quan es permetran les visites a residències de majors, mentre que les visites a persones amb discapacitat en residències o habitatges tutelats serà possible en la fase II.

Finalment, encara no s'han establit les limitacions per als grups considerats vulnerables. Tot apunta al fet que les visites a persones majors de 70 anys o amb malalties greus haja d'esperar més enllà de l'11 de maig. No obstant això, el Govern informarà més detalladament sobre aquest tema.

Així mateix, una altra dels grans dubtes és què es considera grup reduït. I és que si bé és cert que a partir de l'11 de maig es permetran les reunions en grups reduïts, cal tindre clar que eixos grups no podran superar les 10 persones, sempre que no es tracte de persones vulnerables. Per descomptat, s'haurà de mantenir la distància social, d'aproximadament, 2 metres, així com mantenir les mesures d'higiene i seguretat.

Sens dubte, una sèrie de limitacions que s'aniran relaxant amb el pas de les setmanes, i que són essencials per a poder evitar un repunt de contagis per Covid-19.

Arxivat a:

Destacats