Quan podrem viatjar a les segones residències

Coneix totes les claus sobre quan podrem viatjar a les nostres segones residències a la Comunitat Valenciana, d'acord amb el pla de desescalada

Guardar

COSTA BLANCA - Archivo
COSTA BLANCA - Archivo

La Comunitat Valenciana ja està immersa en el procés de desescalada, dividit en tres fases, i són moltes les preguntes que la ciutadania es fa. Quan podré viatjar o quan podré visitar a familiars i amics són algunes d'elles. Per això, a València Extra, et donem totes les claus per a saber quan podrem desplaçar-nos a les nostres segones residències, d'acord amb el pla cap a la 'nova normalitat'.

Poder viatjar o no a les segones residències dependrà, especialment, de si es troben en la mateixa província en la qual vivim habitualment o, si per contra, hem de desplaçar-nos a una altra província. Així, segons el Pla de Transició cap a la Nova Normalitat, les visites a segones residències dins de la mateixa província es podran realitzar quan entre en marxa la Fase I.

No obstant això, si la teua segona residència està situada en una altra província diferent d'aquella en la qual resideixes, amb caràcter general, no es permetrà el desplaçament fins que concloga la Fase III, és a dir, fins a finals del mes de juny, si tot marxa segons el que es preveu. I és que és important destacar que caldrà esperar que totes dues províncies hagen superat la Fase III, entrant així a la nova normalitat, per a poder desplaçar-se, llevat que siga un cas justificat, com a treball presencial inevitable o una altra causa de força major.

Per a cada canvi de fase, es tindran en compte una sèrie d'indicadors epidemiològics, de mobilitat i econòmic-socials, que permetran avaluar, en conjunt, i de manera quantitativa i qualitativa, la situació de cada territori i, per tant, facilitarà la decisió si determinada província està en condicions de continuar avançant en les fases de desescalada o si ha de mantenir-se durant més temps en fases anteriors.

Finalment, en relació amb si es pot eixir del municipi per a comprar algun producte, és important saber que des del dilluns, 4 de maig, es permeten les compres detallistes de menys de 400 metres quadrats, i dins d'un mateix municipi, amb certes mesures d'higiene i seguretat, així com tenint en compte les franges horàries preferents per als majors de 65 anys. Així mateix, si s'ha de comprar un producte fora del municipi, sí que es podran realitzar els desplaçaments, sempre que no es canvie de província.

Arxivat a:

Destacats