Limitacions d'horari i terrasses a les voreres, el pla de desescalada per a l'hostaleria valenciana

Per part de la regidoria d’Espai Públic de Lucía Beamud s’està decidint a més mantenir la mateixa mida de les terrasses

Guardar

terrazas_valencia
terrazas_valencia

El pla de desescalada en el qual es troba ja la població espanyola que anuncia que a partir de la Fase 1 es permetria obrir les terrasses de bars i restaurant al 50% de la seua ocupació, es troba certs inconvenients o postures contradictòries a la mateixa ciutat de València pel que fa a la distribució, espai o mesures que es volen prendre per part de la regidoria d'Espai Públic, al consistori de la capital valenciana, encapçalada per Lucía Beamud.

Mentre la mateixa regidoria d'Espai Públic anuncia que, des de l'Ajuntament de València "hi ha el compromís de treballar per facilitar tot allò que siga possible en la tornada a la nova normalitat als bars i restaurants de la ciutat" a més que totes les mesures "s’han de conjuminar de manera irrenunciable amb els drets veïnals com és el dret fonamental al descans", la Federació de Veïns de València, insta al consistori de la ciutat "a tindre en compte la realitat hostalera respecte a cada barri de la ciutat".

No es poden prendre mesures generals, en l'àmbit de la ciutat de València, ja que hi ha barris que estan sobresaturats de terrasses, de bars i de restaurants respecte a altres. S'ha de tindre una visió concreta de cada barri. María José Broseta, presidenta de la Federació de Veïns de València. 
Algunes de les mesures de la regidoria de Beamud contemplen la no modificació quant a horaris  per tal de mantenir les hores establertes en l’actualitat per al tancament de les terrasses, "en pro de garantir que les persones que viuen en barris amb una forta concentració de locals d’oci puguen també descansar", segons la mateixa regidora, Lucía Beamud. Per altra part,la regidora s’ha compromés a agilitzar la concessió de noves llicències de terrassa -garantint sempre que es complisquen les normes que marca l’ordenança municipal del domini públic. A més a més, s'ha acordat baixar a la calçada les terrasses situades a les zones de Marques de Sotelo, carrer Barcelonina així com les de la plaça de l’Ajuntament.
Les nou terrasses que acull la plaça de l’Ajuntament mantindran la seua mida a causa de la conversió de la plaça de l’Ajuntament per a vianants i de la mateixa manera, es baixaran a la calçada aquestes per a alliberar les voreres. Lucía Beamud, regidora d'Espai Públic.
Des de la Federació de Veïns de València anuncien "estar disposats a parlar de barri a barri" sobre aquestes mesures, reafirmen, "provisionals" a més que s'ha de tindre en compte que el fet d'abaixar les terrasses a les voreres no contemple una reducció d'espai per als vianants, ja que "hi ha vianants que van amb carret i necessiten més espai", segons Broseta.

De la mateixa manera, l'alcalde Joan Ribó ha anunciat una la roda de premsa que "el nostre objectiu és doble: d’una banda, deixar suficient espai en la vorera per al trànsit de vianants amb total seguretat i, d’altra banda, possibilitar que els negocis que tenien una terrassa puguen seguir endavant". Per altra part, el mateix alcalde ha anunciat que el consistori de la ciutat ha decidit suspendre fins a 2021 el cobrament de la taxa de taules i cadires que paguen els establiments hostalers per ocupar l'espai públic amb les terrasses.

Volem ajudar el sector de l’hostaleria: incentivar el seu treball, defensar els seus llocs de treball, i ajudar-los a eixir el més ràpid possible d'esta situació. Joan Ribó, alcalde de València
Des de la Federació Empresarial d'Hostaleria de València (FEHV) es valora de forma molt positiva la decisió de l'Ajuntament de València d'atendre la petició de la Federació d'Hostaleria de suspendre la taxa de terrasses, un gest cap a les empreses del sector que suposa una ajuda és aquests difícils moments que s'estan travessant. A més, des de la Federació d'Hostaleria "considerem que aquesta decisió del consistori contribueix al fet que altres Ajuntaments se sumen a aquesta mesura el que permetrà ajudar a molts empresaris d'hostaleria de diferents localitats", segons la FEHV.

Des de la mateixa Federació, "insistir en les mesures sol·licitades a l'Ajuntament són mesures dirigides a revitalitzar i valorar les terrasses dels establiments d'hostaleria" i, d'aquesta manera, aquestes mesures es produeixen en el marc de les reivindicacions que des del sector s'estan fent en l'àmbit econòmic, fiscal i laboral per a ajudar a la recuperació i el manteniment de les empreses d'hostaleria.

La Federació Empresarial d'Hostaleria de València seguim convençuts de la necessitat de potenciar en aquests moments les terrasses per a afavorir el funcionament i viabilitat de molts establiments hostalers de la ciutat. FEHV

Arxivat a:

Destacats