Mónica Oltra al·lega contra la pròrroga de la seua investigació judicial

L'exvicepresidenta de la Generalitat considera que aquesta dilació "justifica els fins de determinades acusacions"

Guardar

Mónica Oltra, acompanyada dels seus lletrats a l'arribada als jutjats
Mónica Oltra, acompanyada dels seus lletrats a l'arribada als jutjats

L'escrit d'al·legacions remés per part de l'advocat de Mónica Oltra al Jutjat d'Instrucció número 15 de València es mostra contrari a prorrogar durant sis mesos més la investigació judicial pel presumpte encobriment dels abusos a una menor tutelada per part del seu exmarit.

L'advocat d'Oltra assegura que en la causa, amb la seua dilació i repercussió mediàtica, "es justifiquen els fins de determinades acusacions, sabedores que no existeix cap actuació il·lícita però que instrumentalitzant adequadament el procés, poden aconseguir els seus fins".

De fet, Cristina Seguí, partícip en la causa com a acusació popular a través de l'associació GobiernaTe, es va mostrar "orgullosa" en les seues xarxes socials per aquesta ampliació: "Orgullosa d'haver posat fi a les seues aspiracions polítiques apartant a aquesta gent perillosa de la vida pública".

"No procediria acordar cap període de pròrroga més"

L'exvicepresidenta de la Generalitat Valenciana i exconsellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives s'oposa a la pròrroga en al·legar caducitat de la instrucció. Sobre aquest tema, recorda que les diligències prèvies es van iniciar el maig de 2021; al setembre es van sobreseure provisionalment les actuacions; i al desembre es va ordenar la reobertura de la causa, que es va fer el gener de 2022.

Sobre la base d'aquestes dates, el lletrat valora si els terminis d'instrucció queden suspesos pel sobreseïment de la causa. I sobre aquest tema es refereix a la modificació de l'article 324 de la Llei d'Enjuïciament, que a més de prolongar el termini d'instrucció a un any, elimina el sobreseïment com a causa de paralització del còmput.

En qualsevol cas, afig, encara que es comptara el període, haurien transcorregut més de 12 mesos d'instrucció, període màxim previst en la norma. Amb el que s'oposa a la pròrroga. "Tenint en compte aquest criteri, el termini màxim d'instrucció de la causa hauria finalitzat el 27 de maig de 2022, per la qual cosa no procediria acordar cap període de pròrroga més", al·lega.

Finalment, l'advocat insisteix que "després de més d'un any d'instrucció se'ns escapa quines diligències no s'han practicat i que pot donar de més el relat fabulat que ha sustentat les querelles presentades contra tots els investigats, extrems que justifiquen la nostra petició de no interessar cap pròrroga més, i tot això sense perjudici que poguera practicar-se les diligències acordades amb anterioritat al tancament d'aquesta".

Arxivat a:

Destacats