El jutge demana prorrogar sis mesos la investigació pel suposat encobriment dels abusos de l'exmarit d'Oltra

Guardar

L'exvicepresidenta, exportavoz i exconsellera d'Igualtat i Polítiques, Mónica Oltra, a la seua arribada a la Ciutat de la Justícia de València
L'exvicepresidenta, exportavoz i exconsellera d'Igualtat i Polítiques, Mónica Oltra, a la seua arribada a la Ciutat de la Justícia de València

El Jutjat d'Instrucció número 15 de València --que s'ocupa de la causa pel presumpte encobriment dels abusos a una menor tutelada per part d'un educador, exmarit de la qual fora vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra-- demana prorrogar les actuacions sis mesos més.

Ho fa en constatar "que no serà possible la finalització de la investigació judicial" en el termini màxim contemplat en la Llei d'enjudiciament criminal i, per això, dona un termini de tres dies tant al Ministeri Fiscal com a les parts personades perquè es pronuncien sobre la qüestió.

Així figura en una provisió dictada aquest divendres, i consultada per Europa Press, en la qual, a més, el jutge decideix escoltar nous testimonis, en concret a la jove víctima dels abusos, al seu nuvi i als pares.

També ordena tindre com personat a l'excap de gabinet d'Oltra, Miquel Real --actual assessor d'assumptes generals de l'actual consellera d'Igualtat, Aitana Mas, qui va succeir a l'exvicepresidenta després de la seua dimissió--. Cal recordar que l'instructor va acordar al setembre citar com investigats a Real, i a l'exsotssecretari fins a abril de 2019 d'Igualtat, Francesc Gamero, en el marc de les diligències.

Després de la renúncia de Mónica Oltra a tots els seus càrrecs arran de la seua imputació, la seua formació, Compromís, sempre ha deixat la porta oberta a recuperar-la.

El diputat en el Congrés, Joan Baldoví, que es presentarà a les primàries per a ser candidat a la Presidència de la Generalitat Valenciana, veu factible el retorn de l'exportaveu del govern valencià si la seua organització aconsegueix continuar governant en eixa comunitat després de les eleccions del pròxim mes de maig.

Recordava això sí en unes recents manifestacions que el futur polític d'Oltra dependrà de com acabe el seu periple judicial i reconeixia que, donada la lentitud de la Justícia, no semblava plausible que la causa es donara per liquidada a curt termini. Ara, el jutge sol·licita una ampliació de la investigació.

Arxivat a:

Destacats