Puig, sobre la petició de prorrogar la investigació a Oltra: "Respecte els temps i la justícia"

Guardar

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig i la vicepresidenta Mónica Oltra, durant una sessió de control de Les Corts
El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig i la vicepresidenta Mónica Oltra, durant una sessió de control de Les Corts

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha declarat que respecta "els temps i la justícia" després que el Jutjat d'Instrucció número 15 de València haja demanat prorrogar la investigació a l'exvicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, pel presumpte encobriment dels abusos d'una menor tutelada per part del seu exmarit.

El cap del Consell ha apel·lat al "respecte als temps" i al "funcionament de la justícia" i ha subratllat: "No afegirem res més des del govern". Així s'ha manifestat a les preguntes dels mitjans de comunicació durant la IV Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana, celebrada hui en el Museu de les Ciències de València.

En concret, el Jutjat d'Instrucció número 15 de València, que és el que s'ocupa de la causa de la també exconsellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ha demanat prorrogar les actuacions sis mesos més en constatar "que no serà possible la finalització de la investigació judicial" en el termini màxim que contempla la Llei d'enjudiciament criminal, tal com s'ha informat aquest divendres.

Amb aquesta petició, el Jutjat d'Instrucció número 15 de València dona un termini de tres dies al Ministeri fiscal i a les parts personades perquè es pronuncien sobre la qüestió.

Així mateix, el jutge ha decidit escoltar nous testimonis en el judici: a la jove víctima dels abusos sexuals per part de l'educador (exmarit d'Oltra), la seua parella i als pares.

També ordena tindre com personat a l'excap de gabinet d'Oltra, Miquel Real, -actual assessor d'assumptes generals de l'actual consellera d'Igualtat, Aitana Mas, qui va succeir a l'exvicepresidenta després de la seua dimissió--. Cal recordar que l'instructor va acordar al setembre citar com investigats a Real i a l'exsubsecretari fins a abril de 2019 d'Igualtat, Francesc Gamero, en el marc de les diligències.

Destacats