Els 3 passos per a votar per correu en les Eleccions Autonòmiques

Les Eleccions Autonòmiques i les Generals del 28 d’abril coincideixen amb el pont de Sant Vicent Ferrer

Guardar

urna_elecciones
urna_elecciones

El 28 d'abril serà més important que mai per als valencians i les valencianes, ja que hi ha una cita molt important amb les urnes. L'avançament electoral de Pedro Sánchez i de Ximo Puig farà que les Eleccions Generals de l'Estat i les Eleccions Autonòmiques de la Comunitat Valenciana coincidisquen amb el pont de Sant Vicent Ferrer. Malgrat això, votar per correu amb tres passos facilitarà la participació ciutadana.

  • Fins al 18 d'abril: Cal demanar els impresos per a demanar el vot en qualsevol oficina postal de Correus, que els electors hauran d'entregar personalment en aquestes oficines presentant el seu DNI, passaport o carnet de conduir.
  • Fins al 18 d'abril: També s'haurà de sol·licitar a la Delegació Provincial el certificat d'inscripció en el Cens Electoral.
  • Del 8 al 24 d'abril: Entre el 8 i el 21 es reben les paperetes, el sobre per a la taula electoral (on s'ha d'introduir el certificat d'inscripció en el Cens) i el de votació (per a la papereta), que s'hauran de presentar totalment tancats fins al 24 d'abril en les oficines postals de Correus.
Si no és possible fer aquest procés en persona per malaltia o incapacitat, caldrà acreditar la situació personal amb un certificat mèdic oficial inclòs junt amb l'imprés de sol·licitud de vot per correu, un pas que pot fer altra persona que tinga autorització notarial en les mateixes dates.

Com votar si estàs fora d'Espanya el dia 28

El procés per a votar serà diferent en cas que des de la convocatòria d'Eleccions (el 5 de març) i el dia de la votació, els electors i electores que viuen a Espanya no estiguen dins del país i estiguen inscrits en el Registre Matricular Consular de no residents. Per a aquesta situació, el Ministeri d'Assumptes Exteriors informa que poden sol·licitar la documentació per a votar des de l'estranger en la delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral com a màxim fins vint-i-cinc dies després de la convocatòria, és a dir, entre el 5 i el 30 de març. El model oficial de sol·licitud es publicarà en la pàgina web del ministeri una vegada convocades les eleccions i, una vegada complimentada, l'elector haurà d'entregar-la personalment al consulat general, que remetrà la petició a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral.

El votant, així, rebrà el certificat d'inscripció al Cens, paperetes, sobre de votació i sobre amb la direcció de la taula electoral. Després caldrà que envie el seu vot per correu certificat a la taula electoral abans del 25 d'abril.

Arxivat a:

Destacats