Avançament electoral: Puig convoca eleccions autonòmiques el 28 d'abril

El 28 d’abril els valencians votaran en les eleccions generals i en les autonòmiques

Guardar

puig_requisito_linguistico
puig_requisito_linguistico

El famós 'súperdiumenge' s'ha fet realitat. Diumenge que ve, 28 d'abril, valencians i valencianes aniran a les urnes per a decidir no solament el futur del Govern d'Espanya, sinó també quin Govern valencià volen. I és que el President de la Generalitat, Ximo Puig, després de la reunió mantinguda, aquest matí, amb la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, i després de la reunió extraordinària del ple del Consell, en la qual els membres de l'executiu de Compromís han mostrat la seua disconformitat, ha fet pública la decisió de l'avançament electoral: "el 28 d'abril hi haurà eleccions autonòmiques".

A primera hora del matí, Puig assegurava que "hui era el dia" per a saber si, finalment, hi hauria un avançament dels comicis autonòmics. "Hui tindrem tot el dia per a parlar, però, en tot cas, hui serà el dia", reiterava. Sens dubte, una decisió que no comparteix la vicepresidenta Mónica Oltra (Compromís) que, com explicava el divendres passat, "la raó de convocar un avançament electoral ha de ser política i no partidista", és a dir, "en cas d'inestabilitat política; falta de suport parlamentari; o per impossibilitat de tirar avant els projectes legislatius". Unes raons que "no ocorren a la Comunitat Valenciana".

En aquest sentit, tal com l'explicat la vicepresidenta en la seua compareixença després de l'anunci de l'avançament electoral, "aquesta decisió, per primera vegada, no s'ha pres per unanimitat. Han sigut cinc vots a favor, i cinc en contra, més el vot de qualitat del President" que ha declinat la balança. Així, ha afegit que "des del 15 de febrer, dia en què Pedro Sánchez va convocar eleccions, no havia tornat a parlar amb el President de la Generalitat d'aquest assumpte. De fet, acordarem, un missatge comú: el no avançament de les eleccions autonòmiques". Finalment, Oltra ha conclòs assenyalant que el missatge de singularitat dels valencians i valencianes que ha llançat Ximo Puig "no és compatible amb fer coincidir les eleccions autonòmiques amb les generals".

Per la seua banda, el diputat de Ciutadans en el Congrés, Toni Cantó, valorava de manera molt positiva aquest avançament electoral dels comicis autonòmics perquè coincidisquen amb les generals perquè suposa "un estalvi per als valencians".

Com ja ho va fer el President del Govern, Pedro Sánchez, aquesta vesprada, el President de la Generalitat ha convocat eleccions autonòmiques per al 28 d'abril. Demà es procedirà a la dissolució de Les Corts Valencianes per a donar pas a una campanya electoral que, sens dubte, es preveu intensa. "Ara votarem com a actors de primera fila", ha remarcat Puig, qui ha destacat el treball realitzat "des del diàleg" i ha agraït el treball dut a terme aquesta legislatura.

Destacats