Oltra no creu que hi haja "raons polítiques" per a un avançament electoral

Guardar

oltra_consell_valencià
oltra_consell_valencià

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha subratllat aquest divendres que un avançament electoral ha de convocar-se en cas d'inestabilitat política, falta de suport parlamentari o per impossibilitat de tirar avant els projectes legislatius, unes raons polítiques que, al seu judici, no concorren en la Comunitat Valenciana.

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per la possibilitat que es produïsca en la Comunitat un avançament electoral, potestat que té el president de la Generalitat, Ximo Puig, com ella ha recordat.

Sobre aquest tema, la també portaveu del govern valencià ha indicat que eixa qüestió no s'havia tractat en la reunió d'aquest divendres de l'executiu autonòmic i ha manifestat que tant el 'president' com ella han apuntat que quan es convoquen eleccions "la raó ha de ser política i no partidista".

Per tant, ha remarcat que hi ha "plena sintonia" entre tots dos en aquest sentit i es mantenen en aquest marc "ètic i polític", ha dit, que defensa que "les eleccions s'avancen quan hi ha raons polítiques que normalment solen ser per la inestabilitat política, la falta de suport parlamentari o la impossibilitat de tirar avant projectes legislatius".

"Cap d'aquestes tres raons concorren en aquest cas", ha subratllat per a destacar que els projectes de llei que s'han enviat a Les Corts han tirat avant com també ho han fet en els quatre d'anys de legislatura els pressupostos de la Generalitat "dins del termini i en la forma escaient". "Est ha sigut el govern més estable de la història de l'autogovern valencià", ha remarcat per a insistir que, per tant, "en principi no concorren les raons polítiques" per a convocar eleccions abans del 26 de maig.

Per tant, al seu judici, "el partidisme no hauria de determinar convocatòries electorals que afecten la totalitat de la població i que han de tindre raons polítiques poderoses darrere", ha incidit i que en el cas de la Comunitat ha reiterat que no es donen.

"ÉS BO REFLEXIONAR"

No obstant això i qüestionada per les declaracions que va fer Puig aquest dijous, en les quals va assegurar que el possible avançament és "un procés de reflexió, deliberació i de decisió" i abans del dia 5 de març donaria a conéixer la decisió, Oltra ha ironitzat que ella és portaveu del govern valencià i no "comenta el pensament del president".

En aquest sentit, ha assenyalat que aquesta qüestió hauria de respondre-la el cap del Consell, encara que ha puntualitzat que ella és de les quals creu que "sempre és positiu" reflexionar". "Jo sempre reivindique el dret del president a reflexionar, deliberar i decidir perquè, com he dit en moltes ocasions i m'estic repetint més que l'allioli, la prerrogativa de la proposta és del president i és ell qui han de reflexionar, deliberar i decidir", ha resolt.

BOTÀNIC, UN GOVERN "VITAL"

D'altra banda i qüestionada sobre si en el Consell hi ha "sensació de frustració" per no haver escomés el Govern algunes de les reivindicacions valencianes com el canvi de model de finançament, Oltra ha assenyalat que el Botànic s'ha caracteritzat per ser un govern "molt vital i optimista" i la fórmula del Botànic és "exportable".

"Nosaltres estem esperançats que els objectius que no hem aconseguit en aquesta primera legislatura, aconseguir-los en una segona i amb l'esperança que a Espanya es conforme un govern el més semblant possible al Botànic", ha remarcat.

Destacats