La nova terminal de passatgers del Port de València atraurà a un turisme de masses poc beneficiós

Julio Moltó (Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret) adverteix que la terminal provocarà la visita massiva de visitants, però no augmentarà la despesa per turista a la ciutat

Guardar

Turistes en una platja al costat del Port de València
Turistes en una platja al costat del Port de València

Liderar el tràfic de persones i empreses entre la península i les Illes Balears. Est és un dels principals objectius que tindrà la nova terminal de passatgers de 100.000 metres quadrats que Baleària construirà en el Port de València.

Així, estarà destinada a atendre les línies regulars de passatgers nacionals i internacionals. A més, també serà un espai dedicat al tràfic de creuers i de càrrega rodada (aquells en els quals també permeten transportar vehicles).

És per aquesta raó que disposarà de quatre atraques un dels quals podrà albergar vaixells de fins a 360 metres d'eslora. Mentrestant, en un altre dels molls podran atracar embarcacions d'almenys 250 metres de longuitud. També es construirà un pantalán central de 215 metres destinat a l'atraque de ferris.

Un creuer pel mar
Un creuer pel mar

Es tracta d'una nova terminal de passatgers que es preveu que comence a operar en 2025 i que pretén donar servei a 370.000 passatgers el primer any (entre viatgers que arriben a València en ferries de línies regulars i també creuers) i que s'aproxime als 500.000 usuaris, concretament 472.000, en 2030.

Una nova terminal de passatgers que convida al turisme massiu

Les xifres que ha detallat l'APV revelen la magnitud d'aquesta gran terminal de passatgers en termes de xifres de visitants. Així, aquest megaproyecto ampliarà la capacitat del port de València i permetrà que augmente la quantitat de visitants que poden arribar a València per via marítima.

En aquest sentit, l'arribada massiva de turistes a través del port és un greu problema a ulls de Julio Moltó, membre de l'Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret, ja que contribuirà al fet que s'implemente en la ciutat un model turístic de masses que pot tindre més perjudicis que beneficis.

Moltó assegura que l'objectiu d'aquesta nova terminal de passatgers és "portar al màxim nombre de turistes al menor cost possible" i explica que l'alta afluència de cruceristas no té per què traduir-se en un augment de beneficis econòmics del turisme.

Grup de turistes a la ciutat de València
Grup de turistes a la ciutat de València

A més, critica que un creuer ofereix gran quantitat de serveis a bord pel que els seus usuaris ja han pagat, per la qual cosa es minimitzen les possibilitats que aquests passatgers gasten grans quantitats de diners en els serveis de la ciutat. "Vindran turistes que només baixaran del vaixell per a fer-se fotos com si València fora una espècie de vaixell temàtic", afirma Moltó.

Per aquesta raó, el membre de l'associació veïnal del barri de Natzaret, un dels punts als quals afectarà la construcció d'aquesta nova terminal, demanda crear una regulació específica perquè el turisme massiu que es preveu que arribe a València arran de la nova terminal de passatgers no interferisca negativament en la població de la ciutat.

Arxivat a:

Destacats