Puig anuncia les noves mesures de la Comunitat Valenciana que recuperaran "la vida en societat"

Les noves mesures en la Comunitat Valenciana entraran en vigor aquesta mitjanit i es mantindran durant 11 dies

Guardar

Ximo Puig en el Debat de Política General
Ximo Puig en el Debat de Política General

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat, aquest matí, en el Debat de Política General, les noves mesures que entraran en vigor a partir de les 00.00 hores, i es mantindran durant 11 dies. Unes mesures que permetran avançar cap a "una normalitat millorada" i recuperar la socialització dels valencians i valencianes. I és que com ha assenyalat Puig, "hem aconseguit, gràcies a l'esforç de tota la ciutadania, que la Comunitat Valenciana es trobe en una bona situació de vacunació, d'incidència acumulada i d'hospitalització".

D'aquesta manera, i en un escenari més que positiu, la Mesa Interdepartamental ha aprovat, aquest matí, la posada en marxa de les següents mesures:

- Decauen totes les restriccions en cinemes, teatres, auditoris, museus i biblioteques. Així mateix, se suprimeixen també totes les restriccions tant dels comerços, com de les seus festeres, entre les quals es troben els casals fallers.

- Quant a l'hostaleria, s'augmenta l'aforament en interiors fins al 75%; les taules podran ser de fins a 10 persones a l'interior; es permetrà l'ús de la barra assegut i, finalment, decau l'hora de tancament en bars i restaurants, i podran tancar segons la llicència de cada local. En aquest sentit, els banquets i congressos també amplien el seu aforament fins al 75%.

- L'oci nocturn és un altre dels sectors que recupera la normalitat. En aquest sentit, no només s'amplia el seu aforament fins al 75%, sinó que es recupera el ball, encara que davant del lloc preassignat, i s'amplia el seu horari fins a les 5 de la matinada. A més, les taules serà de 10 persones, i es podrà fer ús de la barra assegut.

- Finalment, en l'àmbit esportiu, el Consell ha decidit eliminar el nombre màxim de persones en esdeveniments i actes esportius; eliminar el nombre de participants en les proves esportives, com la Marató o Mitjana Marató; els gimnasos i piscines cobertes tindran un aforament del 75%; i, finalment, en els partits de lligues professionals de futbol i bàsquet decau el nombre màxim d'espectadors i el límit s'estableix de la següent manera: el 40% en pavellons i el 60% en estadi i a l'aire lliure.

El president de la Generalitat també ha anunciat que s'iniciaran els contactes amb els sectors de l'oci i els festivals, amb l'objectiu d'implantar el passaport Covid de vacunació en aquells esdeveniments massius. D'aquesta manera, tot apunta al fet que s'elimina de l'agenda la possibilitat d'incorporar aquest passaport per a accedir als locals de restauració i oci com en un primer moment s'estava estudiant.

Amb aquest paquet de mesures, que entraran en vigor aquesta mitjanit i es mantindran durant 11 dies, la Comunitat Valenciana arribarà al 9 d'Octubre, "un dia simbòlic que marcarà un abans i un després per als 5 milions de valencians i valencianes" perquè, com ha assenyalat Puig, "ha arribat el moment de recuperar la nostra vida mediterrània, la nostra vida en societat, des de la prudència, preparats per a eventualitats, però disposats a alçar-nos i a continuar caminant".

Destacats