L'oci nocturn tancarà a les 5 a la Comunitat i es podrà ballar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest matí les mesures que entraran en vigor a partir de demà

Guardar

Establiment d'oci nocturn
Establiment d'oci nocturn

Hostaleria i oci nocturn veuen recompensat l'esforç realitzat durant els últims mesos. La Mesa Interdepartamental que regula les restriccions per a fer front a la COVID-19 ha decidit aquest matí flexibilitzar la majoria de les restriccions. Exemple d'això són les noves mesures que s'aplicaran a partir de demà en els establiments d'oci nocturn, així com en l'hostaleria (bars i restaurants).

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha detallat aquest nou anunci en el Debat de Política General. Es tracta del segon Debat de Política General de la legislatura després d'un 2019 electoral. El de l'any passat va estar copat per la pandèmia i va arrancar amb unes paraules de record a totes les víctimes, llavors 1.584 morts, en un moment que "ningú haguera desitjat".

Pel que respecta a l'oci nocturn, els aforaments augmenten del 50% al 75%, un límit de 10 persones per taula en interiors, es podrà fer ús de la barra assegut i l'horari també es veurà incrementat fins a les 5.00 hores de la matinada. També es permetrà ballar, encara que això sí, sempre que siga davant del lloc preassignat.

L'hostaleria també veurà ampliades les seues restriccions actuals. En bars i restaurants, els aforaments s'amplien fins al 75%, amb taules de 10 persones en interiors, es podrà consumir en barra asseguts i s'elimina l'horari de tancament, per la qual cosa dependrà de la llicència de cada establiment.

A més, aquest nou anunci donarà peu a l'inici de contactes per a l'organització d'esdeveniments massius (com a festivals) en tota la Comunitat Valenciana.

D'altra banda, s'eliminen les restriccions en recintes culturals com a cinemes, teatres, auditoris, museus i biblioteques, així com l'aforament en el comerç i en les seus festeres.

Quant al nombre màxim de persones en esdeveniments i actes esportius, aquest queda anul·lat; no hi haurà límit de participants en les proves esportives, com en la Marató o la Mitjana Marató; els gimnasos i piscines cobertes pugen al 75% d'aforament, així com els banquets i congressos; i en els partits de les lligues professionals de futbol i de bàsquet decau el nombre màxim d'espectadors i el límit serà del 40% d'aforament en pavellons i del 69% en estadis a l'aire lliure.