La CEOH demana que la Comunitat recupere l'oci com altres CCAA i cree que el passaport covid arriba tard

Guardar

Gel hidroalcohòlic en un establiment d'oci nocturn
Gel hidroalcohòlic en un establiment d'oci nocturn

La Coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) ha reclamat aquest dimecres al Consell que la Comunitat Valenciana recupere els locals d'oci com han fet altres autonomies que presenten pitjors dades sanitàries pel coronavirus, i ha assegurat que la implantació del certificat Covid en aquest sector "arriba tard" i tem que siga una eina "que retarde encara més la volta a la normalitat".

La CEOH assenyala en un comunicat que País Basc o Galícia han recuperat la pista de ball, la Comunitat de Madrid o Castella i Lleó els horaris habituals de tancament mentre que Andalusia i Navarra poden utilitzar taules altes perquè el públic puga estar dempeus en els establiments.

No obstant això, lamenta que la recuperació de l'activitat dels locals d'oci i a la Comunitat Valenciana "segueix en un limb quan falten amb prou faenes cinc dies perquè vencen les actuals mesures restrictives en vigor".

La CEOH sosté que l'únic anunci concret realitzat pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, és la disposició a implantar el certificat covid "el pròxim 9 d'Octubre". "Una eina que arriba tard i malament i amenaça amb retardar encara més la volta a la normalitat del sector si no s'aprova de manera immediata, tenint en compte la seua indefinició jurídica i l'activació de la qual hauria de suposar la recuperació de la pista de ball, els horaris segons llicència i aforaments al 100 %", ha expressat l'entitat.

En aquest sentit, recorden que els propis empresaris ja van proposar en el passat mes de maig utilitzar el passaport Covid de la UE, quan entrara en vigor l'1 de juliol per a facilitar l'activitat turística i els viatges en la UE, estenent la seua aplicació a l'activitat cultural, els espectacles i l'oci.

No obstant això, critiquen que el Consell "proposa ara que entre en vigor el pròxim 9 d'octubre, cinc mesos després, quan pràcticament el 100 % de la població major de 12 anys estarà immunitzada, bé per haver passat la malaltia o per haver complit la doble pauta de vacunació". A més, puntualitzen que aquesta és la data que el propi Puig "va marcar com a volta a la normalitat sense més requisits ni restriccions".

De la mateixa forma, asseguren que el passaport Covid és "completament inviable" en bars i restaurants, i que l'hostaleria no pot esperar més per a recuperar el seu horari de llicència fins a la 01.30 hores i aforaments en interior.

SENSE CONCRECIONS

Per això, la CEOH denúncia que el Consell "segueix sense concretar ni convocar la nova reunió amb les patronals i organitzacions sectorials que permeten debatre les propostes per a la reactivació del sector, recuperar els seus aforaments, horaris i pistes de ball el pròxim dia 27 de setembre, amb les puntualitzacions necessàries, però que garantisquen la transició perquè el 9 d'octubre els pubs i discoteques recuperen la seua normalitat al 100 %".

"Els ambigus pronunciaments de Puig provoquen la preocupació del sector davant la permanent improvisació que impedeix planificar la reactivació dels locals d'oci i els establiments d'hostaleria", retrauen, i veuen "inconcebible que, amb tots els indicadors en risc baix o mitjà i una tendència clarament favorable, la Generalitat es resistisca a donar passos ferms i amb criteris objectius per a retornar l'esperança a l'activitat del turisme i la cultura".

Mentrestant, critiquen que la problemàtica dels botellones "s'agreuja cada vegada més, ja que s'estan estenent per tota la Comunitat Valenciana com un fenomen viral i en els quals ja s'estan produint baralles, atracaments, navajazos i agressions sexuals", sense que, al seu judici, "hi haja una intervenció activa de les Forces i Cossos de Seguretat".

Destacats