Gandia obri dos nous aparcaments públics i gratuïts en la platja

Amb aquests nous aparcaments s'han generat 400 places noves d'estacionament gratuïtes

Guardar

Obres d'una de les noves zones habilitades a la platja de Gandia per aparcar. Imatge d'Àlex Oltra
Obres d'una de les noves zones habilitades a la platja de Gandia per aparcar. Imatge d'Àlex Oltra

L'arribada de l'estiu a les zones costaneres suposa un augment dels visitants, i per punt, dels vehicles utilitzats per a poder desplaçar-se fins a la platja. Moltes localitats tenen dificultats per a trobar llocs on els visitants o els veïns puguen estacionar els seus vehicles, optant per establir zones d'aparcament de pagament; però Gandia aposta per la gratuïtat en les dues zones habilitades aquest estiu per a això.

Aquestes noves dues zones que s'han habilitat se situen a l'entrada del Grau, en un dels laterals de la Biblioteca de la Universitat Politècnica, i en el solar situat en el carrer Ribera Baixa amb la carretera Natzaret Oliva.

En total, s'han generat unes 400 noves places d'aparcament que estaran disponibles de forma gratuïta i pública per a tot aquell que ho necessite a partir de la setmana del 18 de juliol. Per a realitzar aquesta habilitació, l'ajuntament de Gandia ha realitzat una inversió de 50.000€. "Era una reivindicació històrica dels veïns i el sector Turístic que enguany, amb una afluència històrica de turistes, hem complit i solucionat", ha declarat Vicent Mascarell, el regidor delegat de Turisme.

Demanda veïnal

A més d'aquestes noves dues zones d'aparcaments situades en la platja, el nucli urbà de la localitat també ha estrenat recentment noves zones per a poder deixar els vehicles. Al costat del parc d'Ausiàs March, el qual està connectat amb entrades per les avingudes de Vilallonga (enfront de Comercial Moll) i d'Alacant. Tot això per a donar solució a una demanda veïnal històrica per a cobrir la necessitat d'aparcament a Gandia.

Amb les obres realitzades es va augmentar la capacitat fins a les 330 places públiques i gratuïtes en una superfície de 8.000 metres quadrats. A més, també es va adequar la zona per a evitar les molèsties que produïen als veïns a l'hora d'aparcar quan plovia.

Visita del equipo consistorial a uno de los nuevos aparcamientos gratuitos de Gandia. Imagen de Àlex Oltra
Visita del equip consistorial a un dels nous aparcaments gratuïts de Gandia. Imatge d'Àlex Oltra

L'actuació es complementa amb els altres aparcaments ja existents amb un nombre important de places (ermita de les Ànimes, Gregori Mayans, etc.) i facilita l'accés a les zones comercials del sud (zona de les Palmeres) i del centre de la ciutat, ja que està tan sols a dos minuts a peu del centre d'aquesta. "Som conscients que incrementar les places d'estacionament és una demanda veïnal i un compromís d'aquest govern", ha explicat José Manuel Prieto, alcalde de Gandia.

Destacats