Isaura Navarro: "El camp necessita molta atenció davant una situació d'emergència climàtica molt complexa"

La nova consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, presa possessió del seu càrrec

Guardar

Aitana Mas i Ximo Puig en la presa de possessió d'Isaura Navarro com a consellera d'Agricultura en el Palau de la Generalitat. Imatge de Rober Solsona
Aitana Mas i Ximo Puig en la presa de possessió d'Isaura Navarro com a consellera d'Agricultura en el Palau de la Generalitat. Imatge de Rober Solsona

Isaura Navarro ja exerceix com a nova consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Després de l'acte institucional d'aquest matí i l'intercanvi de carteres d'aquesta vesprada, es dona carpetada a les poc més de 16 hores de crisis de govern de la Generalitat Valenciana.

Després de la comunicació del cessament de Mireia Mollà com a consellera d'aquesta àrea en el migdia d'ahir, fet que es feia públic al voltant de les 17 hores, aquest matí a les 9.30 hores Isaura Navarro prometia el càrrec amb lleialtat a la "lluita contra el canvi climàtic i a l'estima per aquesta terra".

La ja nova consellera destacava que "treballarà pel camp", lloc del qual prové i al qual "coneix bé". En aquest sentit, Navarro es mostrava "molt preocupada pel canvi climàtic" i recordava el seu pas com a secretària autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic de la Generalitat Valenciana, afirmant que "no hi ha persones sanes en un planeta que està malalt".

Navarro es mostrava, a més, "molt emocionada i amb moltes ganes de començar a treballar", incidint en què "el pressupost s'està negociant de manera conjunta" i assegurant que "les línies de treball seran les mateixes" que hi havia anteriorment.

Finalment, després des ser preguntada sobre les energies renovables, matèria que ha desencadenat desacords de la seua predecessora en el càrrec amb altres departaments, Navarro ha ressaltat que han de reforçar des del Consell les energies netes i que té un "treball important" per davant.

La presa de possessió, celebrada després d'un ple extraordinari del Consell, ha comptat amb la presència de tots els membres del govern valencià, així com de la síndica i els portaveus adjunts de Compromís en Les Corts (Papi Robles, Vicent Marzà, Carles Esteve i Juan Ponce), i d'Alberto Ibáñez, coportaveu d'Iniciativa.

Destacats