Isaura Navarro substituirà a Mireia Mollà com a consellera d'Agricultura

El cessament de Mireia Mollà es produeix a proposta de la vicepresidenta Aitana Mas

Guardar

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà
La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà

El president Ximo Puig nomenarà a Isaura Navarro com a nova consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica a proposta de la vicepresidenta Aitana Mas, després de cessament de Mireia Mollà

Aquesta decisió s'ha pres durant una conversa mantinguda al Palau de la Generalitat aquest matí en la qual Mas ha traslladat al president Puig la proposta de cessament de la fins ara consellera Mireia Mollà. El cap del Consell ha acceptat la proposta i nomenarà tot seguit a Isaura Navarro com a nova consellera.

Isaura Navarro és actualment secretària autonòmica de Salut Pública a la Conselleria de Sanitat, i constitueix un perfil polític i de gestió de primera línia.

La vicepresidenta Aitana Mas considera que "cal fer canvis que aposten per la unitat dins del Consell, que requereix estabilitat i cohesió davant el difícil context socioeconòmic".

"Aquesta situació obliga al Govern valencià a centrar-se en l'aprovació dels pressupostos i en el desenvolupament de les polítiques transformadores del Botànic, particularment aquelles vinculades a la protecció social de les famílies i les empreses valencianes", ha matisat la Generalitat en el comunicat.

Una qüestió "de govern"

Segons afirma Europa Press, la qüestió dels pressupostos ha sigut clau en la decisió de Mas, ja que Mollà hauria volgut modificar algunes partides de departaments dirigits per Compromís, com a Educació o Polítiques Socials, a favor d'Agricultura. Des de l'entorn de la vicepresidenta apunten al fet que no es tracta d'una qüestió de partit, sinó "de Govern".

L'entorn de Mollà, per part seua, ha qualificat d'"incomprensible" la decisió, que segons les fonts consultades li ha comunicat Mas per telèfon, i creuen que "posa en risc" un tercer Botànic després de les eleccions.

Per part seua, el president Ximo Puig ha valorat el treball "positiu" de Mireia Mollà durant aquests anys, ha agraït la seua labor i ha expressat, després del seu cessament, que "hi ha moments en què les circumstàncies polítiques fan que canvien equips".

El cessament de Mireia Mollà com a consellera ha provocat el tercer canvi de govern en el si de la Generalitat en 14 mesos, després del relleu de Rubén Martínez Dalmau per Héctor Illueca com a vicepresident segon i conseller d'Habitatge en l'estiu de 2021 i els canvis de diversos membres del Consell durant la passada primavera.

Destacats