Mireia Mollà: "No hi ha arguments polítics ni de gestió per al meu cessament"

La ja exconsellera d'Agricultura i Transició Ecològica considera que "no era el millor moment" per a la seua eixida del Consell

Guardar

Mireia Mollá, durant una intervenció en Les Corts. Imatge de Rober Solsona
Mireia Mollá, durant una intervenció en Les Corts. Imatge de Rober Solsona

"No sé si hi ha un bon moment per a fer això, però sé quan no és un bon moment, i ara no ho era". Així s'ha pronunciat aquest matí la ja exconsellera d'Agricultura i Transició Ecològica, Mireia Mollà, en una entrevista realitzada en la Cadena Ser hores després de ser destituïda del seu càrrec per la vicepresidenta Aitana Mas.

Una decisió que, tal com afirma Mollà "tensiona les possibilitats d'un Botànic III i tensiona a Compromís, incrementant la incertesa en un moment en què la gent el que vol és que el govern estiga a l'altura i no que hi haja aquest tipus de desviaments d'atenció".

Sobre el seu cessament, l'exconsellera ha insistit que "no hi ha arguments polítics ni de gestió" i que "se circumscriu en tot cas a un àmbit partidista i personalista". En aquest sentit, considera que s'han publicat justificacions "ridícules" per al seu cessament, negant que amenaçara amb no donar suport als comptes si no s'ampliava el seu pressupost: "Com va a condicionar una Conselleria de 500 milions uns comptes de 30.000?".

Sobre aquest tema, ha recordat que porta set pressupostos aprovats entre Les Corts i el Consell en els quals han crescut les partides de Sanitat i Política Social i que disposa d'"arguments suficients" per a defensar els comptes d'Agricultura "sense necessitat de parlar dels meus companys".

Sobre com se li va comunicar la decisió per part de la vicepresidenta Aitana Mas, Mollà ha reconegut que va ser "una conversa breu i breu en justificació" després de la seua intervenció en la comissió de Les Corts. "Em sembla que les formes defineixen molt les motivacions", concloïa.

Preguntada sobre la seua successora, Isaura Navarro, Mollà li ha aconsellat tindre "molta empatia i capacitat d'abordar els canvis transcendentals", recordant que es tracta d'un sector que "ho està passant malament fa molt temps i ara més amb la incertesa d'un context complicat".

Arxivat a:

Destacats