Canviar de 9, canviar el rumb

Munir
Munir

Amb el que ha passat en els últims duels dels che és necessari ampliar la perspectiva i adonar-se que cal canviar un aspecte essencial en el Valencia: el davanter golejador. Nani és el màxim referent, però si s'ha de jutjar pel seu acompliment és més assistent que protagonista net.

En l'època Ayesterán, i després de la partida d'Alcácer —hui no es troba en el Barcelona—, esta referència va ser Santi Mina. El futbolista de vint anys ha jugat 459 minuts esta temporada en Lliga i ha marcat dos gols, tots dos contra Las Palmas en eixe estrepitós 2-4 a Mestalla, quan encara estava el de Torrent. Després d'això, va desaparéixer.

Malgrat eixos gols, el gallec no té naturalesa de 9 i això s'ha notat, per la qual cosa Rodrigo va prendre el seu lloc. En les primeres jornades va succeir bastant que Mina era substituït per l'hispà-brasiler, o viceversa. En altres ocasions, tant el basc, com Voro i Prandelli van triar o posar d'inici a Munir o ingressar-ho en el segon temps per a salvar a l'equip.

I ací està la clau. En el recordat partit contra els blaugranes, el cedit, el proclamat "Nou Nou", va canviar efectivament el curs i fins i tot el ritme del partit. Solament va tardar hui minuts a empatar-ho, perquè després el València s'entusiasmara i, finalment, perdera el partit per 2-3 amb el protagonisme novel·lesc de Undiano Mallenco.

Munir El Haddadi, amb personalitat suficient en el camp, ha jugat 421 minuts en la Lliga i 73 en la Copa, i molt poques vegades ha sigut el titular triat per Prandelli. En oblidar que ha marcat solament tres gols i mirar, tanmateix, que ha jugat molt menys del que deuria a partir de la seua capacitat golejadora, és evident que es necessita un canvi en la zona alta.

La penúltima conquesta del jugador de 21 anys va ser en la derrota contra el Sevilla i la penúltima esta mateixa setmana contra el Leganés per la Copa del Rei; el gol que va celebrar amb ànims el tècnic italià i que va permetre que Bakkali fera eixa genialitat tranquil·la que va propiciar l'1-3 definitiu i el sustente per a passar de ronda.

Els nombres no menteixen i l'actitud tampoc. Si el Valencia procura canviar el seu 9, també canviarà el seu rumb.