El Valencia va caure i va patir un vergonyós arbitratge

Amb un arbitratge vergonyós d’Undiano Mallenco, Valencia va perdre 2-3 en el Mestalla amb els blaugranes

Undiano Mallenco

[match id=245 template=futbol]

Un partit rellevant és dir poc. Mestalla es va omplir per a rebre al Barcelona de Luis Enrique amb una defensa sense Piqué ni la velocitat de Jordi Alba, i un Neymar renovat i amb 100 partits amb els blaugranes. Des de la banqueta, un vell conegut mirava la seua antiga casa amb recel.

Va ser evident que el partit començaria amb un disciplinat estudi per part de tots dos equips. Prandelli va repetir formació amb la inclusió de Mangala en la defensa, ara recuperat. Volia cremar totes les seues naus.

Des dels primers minuts el Barcelona va tractar de ficar als blaquinegres en la seua zona, mentre els locals s'acoraven a passar el baló d'un en altre per a no perdre-lo. Als 12' Iniesta va eixir lesionat per Rakitic després d'una entrada d'Enzo Pérez, una pèrdua que van sentir els catalans però solament fins a cert punt.

En els primers 45 es va poder veure la influència de Prandelli. Això fins als 22, quan Messi va rebre des de la dreta després de passada de Rakitic i va fer el 0-1. Des d'eixe moment el Barcelona va dominar amb breus aparicions de Nani.

Undiano MallencoLa jugada del gol va ser almenys dubtosa; Suárez estava fora de joc. Undiano Mallenco no va cobrar un penal de Umtiti a Rodrigo als 32 minuts i va fallar en diversos cobraments posteriors; Busquets es mereixia l'expulsió amb una segona groga que es va quedar en la seua butxaca. Sens dubte, el protagonista en una primera part que es va extingir amb dues errades clares de Parejo a la porta de l'àrea.

En el segon temps va entrar Munir per a canviar el joc en una formació trencada per l'eixida de Gayà en la primera fracció. La lluita va començar amb un pal de Rakitic i una groga per a Neymar. Així, van ser suficients 7 minuts perquè el nou 9 valencianista aconseguira l'empat després d'un atac per dreta.

El Valencia va eixir al camp per a oblidar a l'àrbitre i remuntar. Amb un joc en el qual fins i tot Abdennour destacava, Rodrigo va aconseguir el 2-1 i va fer explotar al Mestalla, que moltes jornades després va rebre la seua bona recompensa. Però no va durar molt; als 62' l'uruguaià, el pichichi de la Lliga es va colar per l'esquerra i va empatar.

Quan quedaven 20 minuts el tècnic va decidir cridar a Santi Mina per a reemplaçar a Rodrigo i cercar el triomf en un moment en el qual Barcelona volia amb urgència els tres punts. Moltes de les vegades que van fer sentir el perill va ser en els peus de Messi o en un tir de falta.Undiano Mallenco

Excepte un intent aïllat de Nani quan quedaven deu minuts, el Valencia es va acostar amb discreció en esta part del partit i va haver d'aguantar els setges continus del visitant. Després d'un córner als 84', Mangala va caure en l'àrea per una falta de Mascherano que Undiano, novament, va ignorar.

No quedava ni un sol minut i l'àrbitre va cobrar un penal en una multitudinària arribada del Barcelona. Messi va ser l'encarregat i Alves l'afusellat, qui no va poder fer el seu. Així, l'ídol argentí va convertir el 3-2 en un final trepidant que va coronar un duel molt ben jugat pels de Prandelli i molt mal arbitrat per Undiano Mallenco.

Amb tot, queda clar que el Valencia millora a poc a poc i que el Barcelona no necessita cap tipus d'ajuda per a guanyar.