València encén aquest divendres les llums de Nadal amb un espectacle pirotècnic

Així serà l'encesa de llums de Nadal de València 2023

Guardar

Il·luminació de Nadal en la plaça de l'Ajuntament de València
Il·luminació de Nadal en la plaça de l'Ajuntament de València

València donarà el tret d'eixida a les festivitats nadalenques amb un esdeveniment que promet convertir-se en un espectacle màgic. La plaça de l'Ajuntament serà l'epicentre de l'encesa oficial de les llums de Nadal de València 2023, un acte que tindrà lloc aquest divendres 1 de desembre a les 19.30 hores i comptarà amb un espectacle pirotècnic que il·luminarà el cel de la ciutat.

La inversió municipal en enllumenat i decoració nadalenca ha experimentat un augment significatiu del 45% en comparació amb l'any anterior, aconseguint una xifra de 615.711 euros. Aquest increment es tradueix en la instal·lació de dos milions de llums led, la incorporació de 225 arcs lluminosos en 75 carrers addicionals i la presència de 20 cartells de "Bon Nadal" que contribuiran a crear un ambient festiu en tota la ciutat.

Un dels elements més emblemàtics d'aquestes celebracions serà l'imponent arbre que presidirà la plaça de l'Ajuntament. Amb els seus 20 metres d'altura, emula la majestuositat d'un avet natural a l'estil del Rockefeller Center. Aquest divendres, juntament amb l'encesa general de llums, s'il·luminarà aquest esplèndid arbre, marcant l'inici de la temporada nadalenca a València.

A més, per primera vegada, cada districte de la ciutat comptarà amb el seu propi arbre nadalenc, sumant un total de 19, cinc més que l'any passat. Aquests nous arbres s'instal·laran en llocs com Creu Coberta (barri de Jesús), Hort de Senabre (Jesús), plaça Poeta Pastor Aicart (Marxalenes) i carrer de Campoamor (L'Amistat).

Una altra de les novetats més esperades, que també començarà a brillar aquest divendres, és la il·luminació ornamental dels mercats municipals, destinada a dinamitzar el comerç local i fomentar l'activitat econòmica durant aquestes dates. El Mercat de Colón, un referent històric a la ciutat, inaugurarà la seua il·luminació nadalenca un dia abans, el dijous 30 de novembre a les 19.00 hores, anticipant així la màgia que embolicarà València durant el Nadal de 2023.

Destacats