El Nadal 2023 de València es viu a la plaça de l'Ajuntament

La plaça de l'Ajuntament de València es converteix en l'epicentre del Nadal, oferint diverses atraccions i activitats per a gaudir en família

Guardar

Tres xiques gaudeixen del Nadal en la plaça de l'Ajuntament de València. Foto de Xisco Navarro
Tres xiques gaudeixen del Nadal en la plaça de l'Ajuntament de València. Foto de Xisco Navarro

València s'engalana amb l'arribada del Nadal 2023, transformant la plaça de l'Ajuntament en un escenari màgic que acollirà a valencians i visitants durant les pròximes setmanes. I esque aquesta zona de la capital del Túria es converteix en l'epicentre de les celebracions, amb un gran nombre de propostes i activitats per a tota la famila, com el cas de les llums, la pista de gel, el carrusel, el tren infantil o els pesebres.

L'imponent arbre de Nadal, de 20 metres d'altura, presideix ja la plaça i marca l'inici de les celebracions nadalenques. Decorat amb boles i caixes de regal, llums i amenitzat amb música nadalenca, l'arbre de Nadal d'aquest 2023 recupera un aspecte "clàssic", imitant un arbre natural, a l'estil de Rockefeller Center, després de diversos anys instal·lant una estructura cònica coberta de llums led.

Carrusel i arbre de Nadal de la plaça de l'Ajuntament de València
Carrusel i arbre de Nadal de la plaça de l'Ajuntament de València

Una altra de les novetats del Nadal 2023 a València resideix en el fet que tots els districtes de la ciutat comptaran amb el seu propi arbre de Nadal, sumant un total de 19, cinc més que en 2022. Disposaran d'aquest símbol nadalenc llocs com Creu Coberta (barri de Jesús), Hort de Senabre (Jesús), plaça Poeta Pastor Aicart (Marxalenes) i carrer de Campoamor (L'Amistat).

Aquest divendres 1 de desembre, a les 19.30 hores, se celebra l'encesa de l'arbre i de la il·luminació de Nadal de tota la ciutat, amb un espectacle pirotècnic en la pròpia plaça.

Cavallets de Nadal en la plaça de l'Ajuntament de València. Foto de Xisco Navarro
Cavallets de Nadal en la plaça de l'Ajuntament de València. Foto de Xisco Navarro

Atraccions nadalenques en la plaça de l'Ajuntament

La plaça de l'Ajuntament de València es converteix en l'epicentre del Nadal, oferint diverses atraccions i activitats per a gaudir en família. La pista de patinatge sobre gel, els cavallets i el tren infantil són algunes de les propostes que ompliran d'alegria i diversió aquest espai fins diumenge 7 de gener.

  • Pista de patinatge sobre gel: L'Associació de Comerciants del Centre Històric presenta una pista de patinatge oberta de dilluns a diumenge, des de les 11.00 fins a les 23.00 hores. En dies especials com el 24 i 31 de desembre, l'horari serà d'11.00 a 20.00 hores.
  • Carrusel: Situat enfront de la font de la plaça, el carusel estarà en funcionament fins al 22 de desembre. De dilluns a divendres, l'horari serà d'11.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 23.00 hores. Els dissabtes, diumenges i festius obrirà d'11.00 a 23.00 hores. Des del 23 de desembre fins al 7 de gener, ampliarà el seu horari al mateix que la pista de gel, incloent-hi l'horari especial del 24 i 31 de desembre.
  • Tren infantil: La parada estarà situada al carrer de Roger de Lloria i oferirà cinc rutes. Començarà a funcionar el 2 de desembre durant tots els caps de setmana i dies festius, d'11.00 a 13.30 hores i de 16.00 a 20.30 hores. A partir del 22 de desembre fins al 5 de gener, estarà disponible cada dia excepte el 24, 25, 31 de desembre i 1 de gener. El dia 30 de desembre i 5 de gener realitzarà rutes solament en horari de demà, i el dia 3 de gener solament en horari de vesprada.
Pista de gel de Nadal en la plaça de l'Ajuntament de València. Foto de Xisco Navarro
Pista de gel de Nadal en la plaça de l'Ajuntament de València. Foto de Xisco Navarro

Decoració sostenible

La façana de l'Ajuntament s'uneix a l'ambientació nadalenca amb un tapís vegetal creat per Lina Roig, campiona del món d'art floral. Aquest tapís, compost per llentiscles, branques de pi i avet, juntament amb molses de diferents classes, ofereix una proposta innovadora i sostenible que realça l'esperit festiu en el centre de la ciutat.

València ha iniciat a la temporada nadalenca, fusionant tradició, alegria i un toc de màgia als seus carrers, convidant a tots a gaudir d'aquestes dates tan especials.

Destacats