València dona la benvinguda al Nadal amb una enlluernadora encesa de llums

La plaça de l'Ajuntament acull l'encesa de l'arbre i dels dos milions de llums que il·luminaran el Nadal 2023 de València

Guardar

Encesa de les llums de Nadal a València
Encesa de les llums de Nadal a València

Aquest divendres, València ha inaugurat oficialment el Nadal 2023 amb l'encesa de la il·luminació en la plaça de l'Ajuntament. Centenars de persones s'han congregat en el centre de la capital del Túria per a gaudir de l'espectacle pirotècnic organitzat per a l'ocasió.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha destacat que "dos milions de llums led il·luminaran València durant les festes de Nadal, per a tornar a viure aquestes festivitats des de la il·lusió i l'alegria". Enguany, la inversió en enllumenat i decoració nadalenca ha experimentat un increment del 45% respecte a 2022, aconseguint els 615.711 euros.

La ciutat es veurà il·luminada des d'aquest divendres amb dos milions de llums led, 225 arcs lluminosos en més carrers que l'any anterior, 20 cartells de "Bon Nadal" i es distribuiran 9.125 unitats de poinsettia, la planta de Nadal, per tota la ciutat. La façana de l'Ajuntament també s'ha transformat amb un tapís vegetal, una creació floral innovadora i sostenible dissenyada per la campiona del món d'art floral, Lina Roig.

María José Catalá, Carlos Mazón i les Falleres Majors de València, en l'encesa de llums de Nadal
María José Catalá, Carlos Mazón i les Falleres Majors de València, en l'encesa de llums de Nadal

Un arbre de Nadal per a cada districte

A més, cada districte de la ciutat comptarà, enguany, amb un arbre de Nadal, sumant un total de 19 arbres, cinc més que en 2022. Aquests arbres es distribuiran estratègicament en llocs com Creu Coberta (barri de Jesús), Hort de Senabre (Jesús), plaça Poeta Pastor Aicart (Marxalenes) i carrer de Campoamor (L'Amistat).

Per part seua, els mercats municipals també s'han engalanat amb il·luminació ornamental, comptant amb un pressupost pròxim als 60.000 euros. L'alcaldessa ressalta la importància de reforçar la imatge dels mercats municipals durant aquestes dates, ja que exerceixen un paper crucial en la celebració nadalenca.

En paraules de María José Catalá, aquesta iniciativa busca que "aquest Nadal siga inoblidable per a tota la ciutadania" i, per a aconseguir-ho, s'ha comptat amb la col·laboració de serveis municipals, institucions, entitats i comerciants, assegurant que València brille amb llum pròpia durant tot el mes de desembre.

Destacats