València en bici defensa els nous carrils i demana replantejar els "mal dissenyats" d'altres legislatures

Guardar

carriles_bici
carriles_bici

L'associació València en bici ha defensat els nous carrils bici i ha assenyalat que "els únics" que cal replantejar són els realitzats en passades legislatures, ja que estan "mal dissenyats sobre les voreres, per carrers de barri en moltes ocasions poc conegudes pels usuaris i que donen voltes i revoltes penalitzant, contra tota lògica, un mitjà actiu de desplaçar-se que requereix un esforç físic".

Així ho ha manifestat aquest dijous en un comunicat com a resposta a les declaracions de representants de PP, Ciutadans (Cs) i PSOE "posant en dubte la idoneïtat dels carrils bici recentment construïts o actualment en obres". El PP va rebutjar el carril de Regne de València perquè "col·lapsarà la circulació en aquesta via", Cs va demanar "plantejar alternatives serioses" i el PSOE va instar a l'Ajuntament a fer una reflexió sobre si els carrils bici implantats a la ciutat "estan funcionant o no" en determinats punts.

En aquest sentit, València en bici ha ressaltat que "els únics carrils bici que cal replantejar-se són els realitzats en passades legislatures" i creu que és "un acte de cinisme" que Cs "aposte per eliminar carrils bici ben dissenyats argumentant que destorben al trànsit motoritzat i un dia després es denuncie la contaminació de la ciutat" i l'associació ha apuntat que aquesta contaminació és originada pel trànsit motoritzat, la qual cosa creu que dóna "com a única solució l'aigualeig de carrers, solució de pegats que empitjora la situació perquè els camions contaminen i gasten molta aigua".

Així mateix, ha criticat que el regidor del PP Alberto Mendoza haja usat el nom de l'associació "per a atacar la construcció d'una infraestructura ciclista amb l'excusa que, en el seu moment, València en bici no la va demanar, sabent que això va ser així perquè sabíem que l'única cosa que ens anava a acceptar el PP era la posada en marxa d'un ciclocarrer per Regne de València".

D'altra banda, ha assenyalat que la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes representen només a una part dels veïns d'aquesta ciutat. "Molts ens movem amb bicicleta o patinet i no entenem com es pot defensar constantment l'ús del cotxe des d'aqueixes associacions i s'injuria, cada vegada que es pot, l'ús dels vehicles no contaminants que poden fer de València un lloc millor per a viure", ha ressaltat.

En aquest context, ha indicat que la salut "no hauria de ser motiu de confrontació política sinó de consens", com ocorre en altres ciutats on, malgrat les diferències ideològiques, prenen "serioses mesures per a reduir el trànsit motoritzat als seus carrers donant avantatges a vianants, ciclistes i transport públic respecte al trànsit motoritzat".

D'altra banda, ha assegurat no entendre que cap partit o associació "defense la il·legalitat de l'estacionament en doble fila, que és a la fi de comptes el que hi ha o hi havia en aqueixes vies on la construcció del carril bici suposadament crea embossos".

"No podem entendre que representants veïnals injurien el carril bici pel seu barri mentre no semblen veure que des de fa més de cinc anys, en carrers tan cèntrics com el carrer Cadis en Russafa, el suposat caos ja existeix, perquè després de les obres de reurbanització d'aquest, van acabar estrenyent-se, obligant el 'trànsit' a detindre's després dels autobusos de l'EMT en les parades", ha asseverat.

Destacats