València, ciutat de places

Continuen els projectes de peatonalització de les diferents places de la ciutat per a convertir-les en espais més amables

Guardar

Peatonalización Patraix 06
Peatonalización Patraix 06

València continua avançant cap a un nou model de ciutat més amable on la ciutadania recupere espais. Si ja en l'anterior legislatura va començar aquesta transformació de la ciutat, en aquesta nova continuen els projectes de peatonalització de les diferents places de la ciutat. I ja no només es tracta de peatonalitzar les grans places de la ciutat, que avança segons el que es preveu, sinó també les places dels barris de València que, en moltes ocasions, són els centres neuràlgics dels importants esdeveniments culturals i festius.

Així, si al febrer i març es van iniciar les obres de reforma de places com la del Centenar de La Ploma al barri del Carme, la de Santa Maria Mazzarello a Orriols o la plaça Llorenç de la Flor al Cabanyal, el mes de juliol, començaven els treballs de peatonalització de la plaça Sant Sebastià al barri del Botànic. Obres que contribueixen a crear una València més verda, més sostenible i més habitable.

Sens dubte, un clar exemple d'aquest canvi de model a la ciutat ha sigut el de la plaça de Sant Marcel·lí. Després d'anys de reivindicacions veïnals, aquest barri valencià ja gaudeix d'un espai per als vianants, que no només ha respectat la idiosincràsia de Sant Marcel·lí, sinó que ha tingut en compte la notòria activitat cultural i festiva del barri deixant, així, un ampli espai central per als diferents esdeveniments de les associacions.

I el canvi continua. Com ja anunciava la regidora de Desenvolupament Urbà i vicealcaldessa, Sandra Gómez, la plaça del Rosari del Cabanyal estrenarà nova imatge al gener. Una reestructuració de la plaça en la qual la font passara a ser soterrada i sostenible, ja que reciclarà l'aigua, al mateix temps que es guanyarà espai per al gaudi dels veïns i veïnes del barri.

Finalment, un altre projecte destacat és el que afecta el barri de Patraix. I és que com apuntava Gómez, "es tracta de la major peatonalització duta a terme en un barri de la ciutat". Així, una xarxa per als vianants connectarà el nucli històric de Patraix, i comptarà amb nou enjardinament i itineraris ciclistes. Així mateix, es continua apostant per preservar l'essència dels barris i, en el cas de Patraix, tots els nous edificis que es construïsquen hauran de respectar no només l'estètica del barri, sinó també l'altura tradicional de la zona.

Per descomptat, les grans places de la ciutat també s'inclouen dins d'aquesta renovació, i ja s'ultimen detalls per a donar principi – es preveu que després de Falles – a la remodelació de la plaça de la Reina; així com al procés de peatonalització de la plaça de l'Ajuntament, que ja ha començat el seu procés de participació ciutadana.

Arxivat a:

Destacats