La plaça del Rosari del Cabanyal estrenarà nova imatge al gener

Les obres de reforma de la Plaça del Rosari arrancaran a la fi del mes de setembre

Guardar

plaza-rosario
plaza-rosario

"Amb l'inici de la legislatura, hem volgut impulsar els projectes pendents que teníem en el Cabanyal- Canyamelar, i que sí o sí volíem dur a terme en aquest inici del curs polític. I, sens dubte, si hi ha un projecte emblemàtic dins del barri és la reforma de la Plaça del Rosari i la rehabilitació de la seua font".

gomez-cabanyalLa regidora de Desenvolupament Urbà i vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha visitat aquest matí el barri del Cabanyal-Canyamelar per a presentar el projecte de remodelació de la Plaça del Rosari. Així, ha assenyalat que "encara que es tracta d'un projecte complicat en el qual hi han hagut dificultats tècniques, per fi, podem anunciar que a la fi de la setmana que ve o principis de la següent començaran les obres".

El projecte suposa la reestructuració de la plaça, convertint-la en un espai per als vianants. Però, a més, un dels elements més característics d'aquest espai, com és la font, canviarà completament apostant per una font soterrada - els dolls eixiran directament des de terra -, que es desplaçaria del centre de la plaça al costat més pròxim al vial del carrer Rosari, amb l'objectiu de guanyar espai públic. Així mateix, s'ha apostat per un tipus de font que recicla l'aigua i, per tant, més sostenible.

I és que com ha recordat la regidora de Desenvolupament Urbà, "aquesta plaça és un espai de convivència i reunió de diferents entitats del barri del Cabanyal-Canyamelar". Per això, ha aclarit, "tota la transformació ha sigut consensuada amb els principals usuaris de la plaça".

Així, la Plaça del Rosari deixa de ser una rotonda per a convertir-se en un important espai obert per als vianants, en el qual, a més, es canviarà el paviment i es plantarà una nova palmera amb la finalitat de crear un espai més verd i més accessible.

Les obres, que compten amb una inversió de 150.000 euros, aproximadament, tenen una durada de 4 mesos, per la qual cosa es preveu que després de Nadal els veïns i veïnes d'aquest barri valencià puguen gaudir de la nova imatge de la Plaça del Rosari.

Una destacada intervenció que se suma a altres actuacions que ja s'han dut a terme dins del barri, i en les quals l'Ajuntament de València ja porta invertits al voltant d'1 milió d'euros. En aquest aspecte, Gómez ha recordat l'anunci de la reurbanització de l'avinguda del Mediterrani i la reurbanització de la part de Doctor Lluch, juntament amb les actuacions als carrers Sant Pere, que comencen hui les obres, o la remodelació de la plaça Lorenzo de la Flor.

plaza-lorenzo-de-la-flor Plaça Lorenzo de la Flor

Destacats