L'encreuament entre els carrers Arquebisbe Olaechea i Sant Marcel·lí es converteix en una plaça per als vianants

Guardar

actuaciones-san-marcelino
actuaciones-san-marcelino

L'encreuament entre els carrers Arquebisbe Olaechea i Sant Marcel·lí ha passat de ser una rotonda per al trànsit a motor a una plaça per als vianants. El Servici de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València ha dut a terme aquesta i altres d'actuacions blanes que, mancant una reforma urbanística completa, atenen a les llargues peticions veïnals del barri de Sant Marcel·lí..

Per a dur a terme aquest canvi, s'han instal·lat 15 test i 7 bancs, i s'ha canviat el sentit de dos carrers, la de Doctor Royo Vilanova i Joan de Perpinyà. Per les dues vies es redistribueix ara el trànsit que abans passava enfront de l'Església i ara no en anul·lar-se la rotonda.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha explicat que aquesta intervenció "demostra, una vegada més, que el Govern de la Nau escolta a la ciutadania, i les seues reivindicacions històriques". De fet, ha recordat, "tenim el compromís ferm d'augmentar l'espai públic per a ús de les persones, perquè volem una ciutat de places i jardins i treballem per a fer açò realitat amb actuacions com aquesta que, a més, redunden en la consolidació del nou model de sostenibilitat de la nostra ciutat".

NOVA CICLO-CARRER

Amb el mateix objectiu, l'Ajuntament ha dut a terme la conversió del carrer Pío IX en ciclo-carrer. Des de la setmana passada, el tram de Pío IX, entre els carrers Salvador Perlés i l'avinguda Doctor Tomás Sala, és de preferència per a ciclistes establint la velocitat màxima permesa al tràfic general en 30 km/h, tal com assenyala l'Ordenança Municipal de Circulació.

Aquest mateix carrer comptava prèviament amb un carril bici sobre vorera que, a causa del seu insuficient ample d'1,40 metres per a permetre la bidireccionalitat, s'ha decidit unidireccional en el sentit contrari a la d'ara cicló-carrer. Amb aquest nou vial que s'uneix al carril bici del Bulevard Sud, s'amplia la xarxa de connexions ciclistes que uneixen els barris perifèrics de València cap al centre de la ciutat i contribueixen, a més, al calmat del trànsit dins del barri i pròxim a centres escolars, com és el cas.

Arxivat a:

Destacats