València avança cap a un model de ciutat més verda i sostenible

L’últim projecte presentat ha sigut la remodelació dels jardins de l’avinguda Blasco Ibáñez

Guardar

Jardin_Monforte
Jardin_Monforte

2019 ha començat amb grans projectes que perfilen València com una ciutat que aposta per la sostenibilitat i per la creació de nous espais verds que protegeixen el medi ambient i contribueixen a la reducció de la pol·lució. Ja en 2018, assistíem a una fita històrica amb la inauguració de la primera fase del Parc Central, que compta amb 110.000 metres quadrats de pulmó verd. No obstant això, 2019 ha arribat xafant fort amb la posada en marxa, des de la regidoria de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de València, encapçalada per Pilar Soriano, de noves iniciatives que fan de València una ciutat molt més verda.

D'aquesta manera, a més del procés de licitació per a l'enjardinament provisional de Natzaret amb una superfície de 6.000 metres quadrats, les obres del jardí que es construirà entre els carrers Rubén Darío i Palància, en el barri conegut com la Mesquita, ja han arrancat amb un disseny que reviu les tradicions valencianes, gràcies a la recreació de camps d'horta.

No obstant això, els projectes no acaben ací. En la plaça Santa María Mazzarello d'Orriols, han arrancat unes obres que crearan una illa interior de més de 1.000 metres quadrats. L'enjardinament d'aquest espai es durà a terme amb un arbratge capaç de generar ombra, i amb camins que discorreran entre la praderia per a accedir als bancs, mentre que la zona de jocs es crearà mitjançant la instal·lació d'una passarel·la elevada, amb un tobogan, una xarxa horitzontal, gronxadors i un laberint de cordes, entre altres elements, així com un paviment de seguretat.

Recreació jardí Maria Mazzarello

Així mateix, en el barri de la Creu Coberta, concretament en l'espai delimitat pels carrers Torre Maçana, Capitular de Gandia, Tomàs de Villarroya i Sant Vicent, també han començat les obres per a recuperar, com a zona verda per al barri, un espai que es trobava degradat, i que es convertia en un fangar en èpoques de pluja. D'aquesta manera, s'ha projectat una tanca vegetal, que produirà ombra al parc que es crearà en aquesta zona del barri.

Finalment, l'últim gran projecte verd anunciat ha sigut la remodelació dels jardins de l'avinguda Blasco Ibáñez en la seua confluència amb el carrer Bèlgica. Així, en una superfície de més de 1.000 metres quadrats, es pretén crear un recorregut entre el bosc d'arbres, amb zones de descans i una zona de jocs, que estaran fitades per eixa vegetació que servirà per a protegir a les persones de l'avinguda Blasco Ibáñez i dels vehicles que, cada dia, es desplacen per ella. A més, no solament es planteja l'extensió de la tanca fins al pas de vianants actual, sinó també la creació d'un camí de llamborda de formigó acolorit, que tinga una aparença similar amb els camins que apareixen en els boscos de forma natural.

Remodelación- Jardin- Bèlgica- Blasco -Ibáñez Remodelació jardí Blasco Ibáñez

Destacats