Més d'11 hectàrees de zones verdes en l'acabat d'estrenar Parc Central

Així és primera fase del pulmó central de València, que ja es pot visitar

Guardar

DSC_0167222
DSC_0167222

El passat 17 de desembre va obrir per fi les seues portes la fase 1 del Parc Central, amb 110.826 m² de superfície, que només abasten un 40% del que serà el projecte una quan estiga completat. En total, es preveu que el parc abaste 23 hectàrees una vegada se soterren les vies del ferrocarril. Ha sigut un ardu i llarg viatge, va ser fa 30 anys quan es va prometre obrir les portes d'aquest parc en el pla general urbà. Ara com ara, en aquesta primera fase els visitants ja poden gaudir de diversos espais per a tots els gustos.

Jardins i hortes

El Parc Central compta amb una Horta Jardí, un ampli espai que s'organitza per terrasses per a facilitar el pas, i en el qual ja es cultiven diferents fruites, hortalisses i verdures. També hi ha un espai reservat per al Jardí de la Infància, amb gronxadors, taules de ping-pong i rocòdrom. Delimitat per l'Horta i la zona de xiquets, es troba el Jardí Romàntic, un espai envoltat de verds arbustos per on passa un tranquil estany que recorre els tres principals corredors del parc.

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

També cal destacar la zona de socialització canina, que es troba en la part sud del parc, a pesar que els gossos estan permesos en la majoria dels espais, això sí, assegurats amb corretja; i la Pèrgola central, que marca la principal línia de moviment per als vianants, i delimita la zona en la qual es troba l'horta i la zona de xiquets i xiquetes, a l'est, amb el Jardí de les Flors, situat a l'oest, envoltant les oficines del parc. En els diferents jardins a més, es poden trobar fonts d'aigua potable.

Compte ara com ara amb sis diferents accessos al parc, dos en l'Avinguda Peris i Valero, tres al Carrer Filipines i l'últim a la cantonada, a les quals es pot arribar amb autobusos de les línies 8 i 89.

A continuació, es preveu la posada en marxa de la nau 1, amb el seu annex per a usos esportius; les naus 2 i 3, que acolliran la seu de la Universitat Popular de Russafa; i la nau 4, destinada a les dependències del Centre Municipal de Serveis Socials, i el nou Centre d'Integració Sociolaboral de Joves. Per a la seua obertura, caldrà esperar almenys fins a primavera.

Destacats