Nova injecció pressupostària per al Parc Central de València

En els pressupostos municipals de 2019, s’invertirà també en la construcció de la Nau 4

Guardar

Vista aèria del Parc Central de València i les vies ferroviàries que separen la ciutat
Vista aèria del Parc Central de València i les vies ferroviàries que separen la ciutat

A mitjan octubre, l'Alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, anunciaven que la primera part del Parc Central, que limita amb els barris de Russafa i Malilla, s'obrirà al públic en "qüestió de setmanes, i no de mesos". Una obertura molt esperada pels valencians i valencianes que, finalment, veuen avanços en un dels projectes de més envergadura de la ciutat, i que, a més, també necessitarà noves inversions econòmiques per a completar el gran pulmó verd de València.

Així, en els pressupostos municipals per a 2019, presentats aquesta setmana, i que són els més alts de la història de la ciutat, s'ha contemplat diferents partides que aniran destinades a seguir avant amb el Parc Central. D'aquesta manera, es destinarà 10,8 milions d'euros al manteniment dels nous parcs amb els quals comptarà la ciutat, com el de Malilla, el de Benimàmet i, per descomptat, el Central.

Un augment significatiu respecte als pressupostos de 2018 – 1,13 milions més -, ja que, com explicava Ribó, "cada vegada tenim més parcs i zones verdes que hem de mantenir". Així mateix, els pressupostos també han contemplat una transferència d'actius financers de 7,4 milions d'euros per a la Societat Parc Central per a fer front al préstec sindicat subscrit pels socis.

Sens dubte, una de les parts essencials del futur Parc Central seran les naus. En aquest sentit, Ribó ja ha anunciat que la 2 i 3 es troben en obres, i tot apunta al fet que, en uns mesos, es podrà gaudir tant de la nova Universitat Popular de Russafa, que s'albergarà en la Nau 2 i disposarà d'aules, despatxos, magatzems i serveis en dues plantes, com la rebatejada com Ribes Espai Cultural, que s'estructurarà com un espai diàfan amb gran versatilitat d'opcions escèniques i una tarima per a conferències.

Quant a la Nau 4, ja s'ha reservat una inversió de 450.000 euros per a 2019, amb l'objectiu d'anar construint l'espai que albergarà tant les dependències d'un Centre Municipal de Serveis Socials, com un Centre d'Integració Sociolaboral de Joves. Importants partides pressupostàries que posen de manifest l'aposta pel Consistori pel major espai verd que tindrà València.

Destacats