Què es podrà fer quan la Comunitat Valenciana passe a la fase 2

Descobreix què es podrà fer i què no en la fase 2 quan la Comunitat Valenciana avance en el procés de desescalada

Guardar

Playa Valencia PixaBay
Playa Valencia PixaBay

La Generalitat Valenciana ha demanat el passe a la fase 2 de tota la Comunitat Valenciana. Així, si el Ministeri de Sanitat l'autoritza, el territori valencià avançaria en el procés de desescalada a partir del pròxim dilluns, 1 de juny. Però, Què es pot fer en la fase 2? A més de flexibilitzar algunes de les mesures ja existents, es permetrà majors desplaçaments i l'obertura de comerços més grans.

A partir de la fase 2, es podrà passejar o practicar esport tant de manera individual, com en grups de fins a 15 persones i s'eliminen les franges horàries. Tan sols serà necessari respectar les hores d'eixida dels majors, és a dir, de 10.00 a 12.00 i de 19.00 a 20.00 hores. Així mateix, es reobrin les instal·lacions esportives cobertes i les piscines per a ús esportiu, encara que, això sí, per torns i amb cita prèvia.

Una altra de les preguntes més freqüents és quan obrin els centres comercials. Doncs bé, en la fase 2 ja obriran les seues portes, encara que amb mesures d'higiene i seguretat molt estrictes, i un aforament reduït al 40% a les botigues i al 30% a les zones comunes. En aquest sentit, no es permetrà la permanència de clients en les zones comunes, excepte per al trànsit, i quedarà prohibida la utilització de les zones recreatives, com ludoteques o àrees de descans.

A més, els bars podran començar a servir a l'interior del local, però amb un aforament del 40%, excepte discoteques i bars d'oci nocturn. Respecte a les terrasses, no s'ampliarà l'aforament i es mantindrà amb el 50% d'ocupació actual, i mantenint les mateixes condicions d'higiene i distància social que fins ara.

Quant a les reunions socials, el nombre de persones s'amplia de les 10 permeses en la fase 1 a les 15. Així mateix, per a realitzar activitats de turisme actiu i de naturalesa, estaran permesos els grups de fins a 20 persones. En aquest punt, cal destacar que, en la fase 2, ja es podran realitzar visites a familiars que es troben en habitatges tutelats i en centres residencials de persones amb discapacitat.

Els establiments destinats a actes i espectacles culturals, com a cinemes, teatres i auditoris, podran obrir les seues portes amb una limitació d'aforament del 30%; la mateixa que tindran els monuments i sales de conferència. Quant als actes i espectacles culturals, hauran de tindre menys de 50 persones en espais tancats i menys de 400 persones en espais oberts.

En aquesta fase 2, es permetran els desplaçaments a segones residències o els desplaçaments a altres localitats, sempre que es troben dins de la mateixa província; es podrà transitar per les zones comunes d'hotels i allotjaments turístics; i es permetran la celebració de casaments per a un màxim de 100 assistents a l'aire lliure i 50 en espais tancats, així com l'obertura de llocs de culte amb un 50% de l'aforament.

Finalment, les piscines obriran al públic en la fase 2 amb un aforament màxim del 30% i amb cita prèvia, i es permetrà el bany a les platges de la Comunitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats