Què passa si em caduca la ITV durant el confinament

A partir de la fase 1, les ITV podran tornar a obrir, però què passa si m'ha caducat la ITV?

Guardar

ITV_ARCHIVO
ITV_ARCHIVO

Una de les preguntes més freqüents durant l'estat d'alarma ha sigut quan obrin les ITV i, per consegüent, què passa si m'ha caducat durant el confinament. Doncs bé, a València Extra, et donem tota la informació per a saber totes les activitats permeses durant la fase 1 del procés de desescalada a la Comunitat Valenciana.

Abans de tot, les estacions d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) de la Comunitat Valenciana han romàs tancades des que es va decretar, per part del Govern central, l'estat d'alarma. No obstant això, des que el territori valencià va passar a la fase 1 de la desescalada, les ITV ja poden tornar a obrir les seues portes, en estar incloses com a excepció dins de la normativa que prohibeix obrir als establiments comercials de més de 400 metres quadrats en aquesta fase.

Després de tant de temps tancades, i tenint en compte les limitacions actuals, tot apunta al fet que els centres de ITV tindran un acumulat de vehicles que, durant aquest temps, no han pogut passar la inspecció. En aquest punt, la pregunta és: puc continuar circulant encara que m'haja caducat la ITV? La resposta és Sí. D'acord amb el Reial decret 463/2020 del 14 de març, els terminis administratius han quedat suspesos i, per tant, no es considerarà infracció ni se sancionarà a aquelles persones que necessiten desplaçar-se en el seu vehicle, encara que aquest no tinga en vigor la ITV.

D'aquesta manera, en l'actualitat, no es tenen en compte els temps marcats per a superar la revisió. De fet, totes les ITV queden prorrogades fins 30 dies després que finalitze l'estat d'alarma amb l'objectiu que tota la ciutadania, de manera gradual, puguen anar passant la revisió del vehicle. Això sí, des del 18 de maig, en tota la Comunitat Valenciana ja es pot sol·licitar la cita prèvia en totes les estacions de ITV.

Arxivat a:

Destacats