Així podràs viatjar gratis en Metrovalencia i Metrobus si eres menor de 30 anys

Serà necessari disposar d'una targeta específica que es podrà demanar en els pròxims dies

Guardar

Parada de Metrovalencia de Ciutat Arts i Ciències-Justícia
Parada de Metrovalencia de Ciutat Arts i Ciències-Justícia

Les persones menors de 30 anys podran viatjar gratis tant en Metrovalencia com en Metrobus fins a final d'any. Aquesta és una de les mesures més destacades de les anunciades durant la jornada d'ahir pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en el Debat de Política General.

Es tracta d'una iniciativa que afectarà a tots els transports públics dependents de la Generalitat, incloent així el Tram de Castelló i el Tram d'Alacant, i a la qual aquest matí s'ha sumat l'Entitat de Transport Metropolità (EMT) de València.

Una mesura que entrarà en vigor diumenge que ve 9 d'Octubre, coincidint amb la festivitat del Dia de la Comunitat Valenciana, i que s'allargarà el 31 de desembre, coincidint amb la finalització de la gratuïtat del servei de Renfe.

Un vehículo de Metrobús
Un vehicle de Metrobús

Però, com podran viatjar gratis les persones menors de 30 anys?

Aquells valencians i valencianes que tinguen entre 0 i 30 anys podran beneficiar-se de la mesura impulsada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

En el cas concret de Metrovalencia, serà necessari sol·licitar una nova targeta temporal. Atesa l'alta demanda de títols que es preveu a causa de l'elevat nombre d'usuaris, s'habilitarà un servei de cita prèvia accessible en els pròxims dies al seu lloc web.

D'aquesta manera aquest tràmit es podrà realitzar sense esperes, en diferents estacions de la forma més àgil possible i els viatgers i viatgeres es podran beneficiar de la iniciativa de manera progressiva.

Des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat es comunicarà amb anterioritat la data en la qual s'obrirà el sistema de cita prèvia per a sol·licitar aquesta targeta.

Tots els usuaris i usuàries que vulguen viatjar gratis hauran de tindre aquesta nova targeta temporal, independentment que compten amb una altra mena d'abonament personalitzat. Per a sol·licitar la targeta tan sols serà necessari el DNI, amb el qual s'acreditarà l'edat del sol·licitant.

Interior d'un vagó de Metrovalencia
Interior d'un vagó de Metrovalencia

Alleujar la butxaca de les famílies

"Aquesta mesura complementa totes les iniciatives d'estalvi en el transport públic posades en marxa per la Generalitat de manera pionera des que va començar l'any per a fomentar la mobilitat sostenible, alleujar les despeses dels i les ciutadanes i combatre els efectes de la inflació", ha destacat la consellera Rebeca Torró.

I és que al llarg d'enguany la Generalitat ha posat en marxa la targeta SUMA en l'àrea metropolitana de València amb descomptes de fins a un 55%; ha facilitat el transport gratuït els diumenges de maig agost; i aplica un descompte addicional d'un 30% des del passat 1 de setembre i fins al 31 de desembre.

Per a la consellera "la mesura anunciada pel president es dirigeix als joves i als menors per a ajudar a una part de la població que depén molt del transport públic en el seu dia a dia i alleujarà les butxaques de moltes famílies".

"Així mateix, amb aquesta iniciativa la Generalitat té l'objectiu d'acostar a la població més jove al transport públic per a generar hàbits sostenibles i poder avançar en la lluita contra el canvi climàtic per a aconseguir ciutats més descarbonitzades", ha incidit Torró.

Destacats