Metrovalencia, contra la inflació: El bitllet més barat d'Espanya i servei gratis per als joves

La Generalitat amplia les mesures que afecten el transport públic per a lluitar contra l'escalada de preus

Guardar

Un dels trens de la Línia 10 de Metrovalencia
Un dels trens de la Línia 10 de Metrovalencia

Lluitar contra la inflació és un dels principals objectius que s'ha marcat el govern del Botànic en aquesta recta final de la legislatura. Ajudar als col·lectius més vulnerables davant l'escalada de preus provocada per les conseqüències derivades de la invasió russa d'Ucraïna està marcant les polítiques de la Generalitat amb diverses mesures que s'estan implantant aquests mesos.

Les que afecten la mobilitat sostenible estan sent de les més destacades i aplaudides per la ciutadania. Desplaçaments obligatoris com els que es realitzen per a anar a treballar, a estudiar o al metge són ara més econòmics gràcies a les diferents iniciatives impulsades, afavorint així l'ús del transport públic en detriment del vehicle privat, ajudant a les butxaques de les famílies valencianes davant l'elevat preu de la gasolina, i, també, al medi ambient.

"Per a guanyar cohesió social en aquest marc d'inflació, hi ha un altre aliat imprescindible: el transport públic. El canvi de paradigma de la mobilitat urbana és un incentiu davant l'augment de preus. Un recurs vital per a la majoria social", així ho afirmava ahir el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, durant el Debat de Política General.

Metrovalencia i Metrobus, gratis per als joves

Una de les propostes més destacades per part de l'executiu autonòmic de les presentades el dimarts és la gratuïtat del servei de metro, tramvia i els autobusos dependents de la Generalitat per als més joves.

Així, Metrovalencia i Metrobus seran gratis per a les persones entre 0 i 30 anys.

La mesura, que beneficiarà a més de milió i mig de valencians i valencianes, entrarà en vigor el 9 d'Octubre i finalitzarà el 31 de desembre, suposant un estalvi que rondarà els 135 euros per persona.

Ximo Puig en el Debat de Política General de 2022
Ximo Puig en el Debat de Política General de 2022

Mesures pioneres

Entre les mesures impulsades per la Generalitat Valenciana en els últims mesos destaca la rebaixa en els preus i la gratuïtat del servei els diumenges, dues mesures en les quals el govern valencià ha sigut pioner i que el Govern estatal ha ampliat.

En aquest sentit, el Govern bonifica el 100% dels abonaments de diversos viatges per a Rodalia, Rodalies i trens de mitjana distància operats per Renfe, sent gratuïts des de l'1 de setembre fins al 31 de desembre d'enguany.

A més, amb l'arribada de la targeta SUMA la Generalitat aplica des del mateix 1 de setembre la reducció addicional del 30% en el preu dels abonaments i títols multiviatge de tots els serveis de transport públic de la seua competència, que se suma a les reduccions de preu de fins a un 50% aprovades al llarg d'enguany.

Amb tots els descomptes acumulats, "Metrovalencia té el viatge més barat d'Espanya (0,56 euros el viatge). Això és lluitar contra la carestia de la vida", incideix el president.

Destacats