Metrovalencia avança en la prolongació de la Línia 10 i les noves L11 i L12

Puig ha anunciat que abans que acabe l'any eixirà a informació pública la redacció dels tres projectes

Guardar

Un tramvia de la Línia 10 de Metrovalencia
Un tramvia de la Línia 10 de Metrovalencia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat, en el Debat de Política General, l'ampliació de la xarxa de Metrovalencia amb la prolongació de la Línia 10, però també amb la creació de les noves L11 i L12. Així, el cap del Consell ha avançat que, abans que acabe l'any, eixirà a informació pública la redacció d'aquests tres projectes que permetran la connexió amb nou punts de la ciutat de València, facilitant els desplaçaments de les persones usuàries.

Respecte a la prolongació de l'L10, l'objectiu és que arribe fins a la façana marítima de la ciutat, integrant així el barri del Cabanyal. El projecte ja està molt avançat i ja es coneix per on discorrerà el traçat. Finalment, serà pel pont de Drassanes, descartant la construcció d'un nou pont.

D'altra banda, la Línia 11 de Metrovalencia discorrerà des de la Ciutat de les Arts i les Ciències fins al Grau, cosint els barris. En aquest cas, es tractarà d'una línia circular en comptes de la doble plataforma que es remenava per l'avinguda del Port. La idea inicial és que l'L11, que serà tramviària, compartisca recorregut amb l'L10 fins al carrer Menorca des d'on continuarà per Serreria, avinguda del Port fins a la Marina de València. El traçat continua per J.J. Dómine recorrent el barri del Cabanyal i tornaria al centre per Juan Verdeguer i, de nou, carrer Menorca.

Finalment, la futura Línia 12 permetrà enllaçar l'L10, entre les seues parades d'Amado Granell i Germans Maristes, amb l'Hospital La Fe de València. D'acord amb la proposta realitzada per FGV, la nova línia discorrerà per la mateixa avinguda Germans Maristes i travessarà l'avinguda Ausiàs March, fins a enllaçar amb el carrer Illa Cabrera i seguir pel carrer Vicent Marco Miranda per a arribar fins a l'avinguda Fernando Abril Martorell, on es troba el centre hospitalari.

La previsió és que les noves línies de Metrovalencia estiguen finalitzades en 2025-2026.

Destacats