Metrovalencia i Metrobus seran gratis per a tots els joves de 0 a 30 anys

Aquesta mesura beneficiarà a milió i mig de valencians i valencianes

Guardar

Estació de Metrovalencia
Estació de Metrovalencia

Metrovalencia i Metrobus seran gratis per als i les joves de la Comunitat Valenciana. Aquesta és una de les mesures més destacades anunciades pel president Ximo Puig durant el Debat de Política General celebrat aquest matí en Les Corts.

Així, el metro, tramvia i els autobusos dependents de la Generalitat seran gratis per a tots els joves de 0 a 30 anys, una mesura que beneficiarà a més de milió i mig de persones. Concretament, a 1.553.000 valencians i valencianes.

Si es compara amb la tarifa de l'any passat, aquesta proposta suposa un estalvi de 135 euros per persona.

Aquesta iniciativa començarà aquest pròxim 9 d'Octubre i perdurarà fins al 31 de desembre, coincidint amb la gratuïtat de Renfe. Tal com ha destacat Puig, aquesta mesura ajudarà a les famílies contra la inflació i beneficiarà als estudiants i als treballadors més joves.

Així podràs viatjar gratis en Metrovalencia i Metrobus si eres menor de 30 anys.

Ampliació de la xarxa de Metrovalencia

D'altra banda, el Debat de Política General ha deixat altres anuncis quant a mobilitat sostenible. En aquest cas, pel que respecta a infraestructures. I és que des de la Generalitat Valenciana es treballa en l'ampliació de la xarxa de Metrovalencia amb la prolongació de la Línia 10, però també amb la creació de les noves L11 i L12.

Així, Ximo Puig ha avançat que, abans que acabe l'any, eixirà a informació pública la redacció d'aquests tres projectes que permetran la connexió amb nou punts de la ciutat de València, facilitant els desplaçaments de les persones usuàries.

Amb la posada en marxa dels projectes d'aquestes noves infraestructures clau en la mobilitat de la ciutat del Túria, la previsió és que les noves línies de Metrovalencia estiguen finalitzades en quatre anys. Així, seria entre els anys 2025 i 2026 València podria comptar amb una xarxa de metro ampliada.

Destacats