Nou rècord per a l'anell ciclista: dos milions d'usuaris

Després de la celebració dels dos anys de l’anell, de nombre d’usuaris de bicicletes i patinets elèctrics a València no deixa de créixer

Guardar

carril bici
carril bici

Diumenge passat 3 de març es van complir dos anys des de la inauguració d'aquest anell ciclista, que en aquest temps ha aconseguit que la ciutat de València evolucione cap a un model de transport més sostenible, aconseguint que milers de persones canvien la seua manera de desplaçar-se. Encara que no ha estat lliure de debat, durant aquests dos anys el nombre de ciclistes que han passat pel tram de carril bici situat al carrer Xàtiva ha superat els 1'9 milions d'usuaris, i el nombre de persones que l'utilitzen cada dia no fa més que augmentar.

Durant les celebracions del passat diumenge en la Plaça de Bous de València, es va concedir el premi Bikefriendly 2019 a la millor infraestructura ciclista, concedit per la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, a causa del gran impacte que l'anell ha causat a la ciutat des de la seua inauguració en 2017. Aquest premi se suma a uns altres com el Primer Premi de la Setmana Europea de la Mobilitat o el Tercer Premi de la Setmana de la Mobilitat Española.

Una de les celebracions principals de l'aniversari del passat diumenge, va ser l'estrena d'un nou comptador de ciclistes enfront de la Plaça de Bous, que serà un símbol del creixement en el centre de la ciutat del nombre de bicicletes i patinets elèctrics que utilitzen el carril. Segons fonts de la Regidoria de Mobilitat, al voltant de 5.000 persones circulen diàriament pel tram de carril bici al carrer Xàtiva. El tram que envolta Ciutat Vella ha crescut durant l'últim any un 35%, aconseguint una baixada en el trànsit d'automòbils d'un 2'6%.

Arran de les queixes per part d'alguns partits polítics, que incideixen que els carrils han de revertir-se per les restriccions que suposen a la mobilitat d'altres vehicles motoritzats, València amb bici ha convocat una Bicifestació per al 31 de març, en el qual esperen esborrar la imatge de la bicicleta com un problema per a la ciutat, "lluny de ser un problema, és part de la solució als problemes ambientals i socials causats per l'excessiu trànsit motoritzat", han assegurat des del col·lectiu.

València amb bici assegura que aquest anell ha suposat un abans i un després cap a una mobilitat més sostenible, i fer un pas arrere seria un error. Els premis rebuts i el gran acolliment que han tingut a la ciutat de València.

Destacats