El nou carrer Colón i la tornada de l'EMT al centre històric de València seran una realitat abans de Nadal

Catalá ha anunciat que aquesta artèria comercial de la ciutat podria reobrir al trànsit desprès de les obres el pròxim 12 de desembre

Guardar

Carrer Colón de València. Imatge: Ajuntament de València
Carrer Colón de València. Imatge: Ajuntament de València

Les obres del carrer Colón de València començaran i finalitzaran el mes de desembre. Així ho va anunciar dilluns l'alcaldessa María José Catalá en resposta a preguntes dels periodistes durant la roda de premsa de presentació de la campanya de Nadal de la ciutat. Precisament, fou en la mateixa trobada amb els mitjans, on Jesús Carbonell, regidor de Mobilitat, va informar que ja s'havien iniciat els treballs preparatoris en la via i la senyalització de les obres que en menys d'un mes estaran finalitzats i revelaran la nova imatge d'aquesta artèria comercial de la ciutat.

Les obres estaran en marxa a principis del mes de desembre, una vegada finalitzen els treballs de renovació de les canalitzacions d'aigua potable que s'estan escometent en el carrer Sant Vicent. Unes tasques urbanístiques la data prevista dels quals per al seu acabament serà aquest divendres 1 de desembre. D'aquesta manera, si es compleixen les previsions de l'equip de govern, el carrer Colón podria començar el seu redisseny la pròxima setmana i estar finalitzat i reobrir al trànsit rodat el pròxim dia 12, tal com ha avançat hui la primera edil. 

Com quedarà el carrer Colón després de les obres?

"Els treballs principals per a modificar el carrer Colón i el seu entorn consistiran a instal·lar grups semafórics, habilitar noves parades de taxi, resituar jardineres, baranes i bolardos; així com la creació de noves senyalitzacions i el dibuix de noves marques viàries sobre la calçada", ha detallat Carbonell.

El projecte de l'equip municipal format per PP i Vox aposta per augmentar els carrils per al vehicle privat del carrer Colón i reduir a només un el carril bus. La distribució actual es compon d'un carril per al tràfic rodat i dos carrils bus; mentre que després de la remodelació, el carrer Colón tindrà dos carrils per al tràfic motoritzat i només un carril bus. I, segons ha explicat l'edil, tots aquests carrils "estaran limitats a una velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora"

És per això que, després de la fi de la remodelació, el vehicle privat podrà tornar a accedir al carrer Colón des de la Porta de la Mar. Altre dels canvis que es farà és deixar en sentit únic de circulació cap al carrer Xàtiva el tram de Colón comprés entre la Porta de la Mar i el carrer Comte Salvatierra que, en l'actualitat, és de doble sentit.

Una de les novetats que s'ha anunciat hui és que es va a invertir el sentit de circulació del carrer Pérez Pujol entre els carrers Roger de Làuria i Correus. Amb aquest canvi, el consistori pretén permetre l'accés al carrer Pérez Pujol des de Roger de Làuria en direcció al carrer Barques. A més, també s'habilitarà una nova parada de taxi en el carrer Colón que estarà situada entre el carrer Pizarro i Pascual i Genís, per la qual cosa seran dues parades de taxis les que tindrà aquesta via a partir d'ara.

Set línies tornen a discórrer pel centre històric

A més d'augmentar la circulació de vehicles per aquesta via, les actuacions que es desenvoluparan pròximament també permetran que algunes línies de l'EMT puguen circular pel centre històric de la ciutat. Així, gràcies a la nova imatge que tindrà el carrer Colón hi haurà fins a set línies d'autobús de l'EMT que tornaran als principals carrers del centre a partir de desembre.

Un autobús de la línia C1 de l'EMT
Un autobús de la línia C1 de l'EMT

En concret, els autobusos que veuran modificat el seu recorregut seran els de les línies 4, 11, 16, 26, 31, 32 i 70. Concretament, la 4, 11, 31, 32 i 70 se sumen a la C1 i discorreran pels carrers de la Pau i Sant Vicent fins a la plaça de l'Ajuntament. D'altra banda, la 16 i la 26 travessaran el carrer de la Pau fins a Poeta Querol.

Destacats