Així serà el nou carrer Colón de València: dos carrils per al vehicle privat i un per a l'EMT

L'actuació prevista pel govern de PP i Vox ja compta amb informes favorables i després de la remodelació, set línies de l'EMT tornaran al centre històric

Guardar

Carrer Colón de València
Carrer Colón de València

La remodelació del carrer Colón es posarà en marxa en les pròximes setmanes segons han confirmat fonts municipals. En concret, els treballs per a incrementar la presència del vehicle privat en aquesta via de la capital valenciana començaran el pròxim mes de desembre, d'acord amb les informacions publicades per l'Ajuntament de València. "Els treballs principals per a modificar el carrer Colón i el seu entorn consistiran a instal·lar grups semafòrics, habilitar noves parades de taxi, resituar jardineres, baranes i bolardos; així com la creació de noves senyalitzacions i el dibuix de noves marques viàries sobre la calçada", ha detallat el regidor de Mobilitat, Jesús Carbonell.

El projecte de l'equip municipal format per PP i Vox aposta per augmentar els carrils per al vehicle privat del carrer Colón i reduir a només un el carril bus. Així, la distribució actual es compon d'un carril per al trànsit rodat i dos carrils bus; mentre que després de la remodelació —que començarà pròximament— el carrer Colón tindrà dos carrils per al trànsit motoritzat i només un carril bus. I, segons ha explicat l'edil, tots aquests carrils "estaran limitats a una velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora"

És per això que, després de la fi de la remodelació, el vehicle privat podrà tornar a accedir al carrer Colón des de la Porta de la Mar. Un altre dels canvis que es farà és deixar en sentit únic de circulació cap al carrer Xàtiva el tram de Colón comprés entre la Porta de la Mar i el carrer Comte Salvatierra que, en l'actualitat, és de doble sentit.

Una de les novetats que s'ha anunciat hui és que es va a invertir el sentit de circulació del carrer Pérez Pujol entre els carrers Roger de Làuria i Correus. Amb aquest canvi, el consistori pretén permetre l'accés al carrer Pérez Pujol des de Roger de Làuria en direcció al carrer Barques. A més, també s'habilitarà una nova parada de taxi en el carrer Colón que estarà situada entre el carrer Pizarro i Pascual i Genís, per la qual cosa seran dues parades de taxis les que tindrà aquesta via a partir d'ara.

Aquestes són les línies d'autobús que tornen al centre de València

Una remodelació que ja compta amb els informes favorables definitius que donen llum verda a la modificació del carrer Colón i que també han analitzat —i conclòs de forma positiva— la tornada de set línies de l'EMT a diferents carrers del centre de la ciutat. De fet, la nova imatge que tindrà el carrer Colón permetrà que "fins a set línies d'autobús de l'EMT tornen al centre de la ciutat" a partir de desembre.

Així ho ha declarat Carbonell, qui també ha avançat les línies que tornaran a circular pel centre històric de la ciutat: seran la 4, 11, 16, 26, 31, 32 i 70. Concretament, la 4, 11, 31, 32 i 70 se sumen a la C1 i discorreran pels carrers de la Pau i Sant Vicent fins a la plaça de l'Ajuntament. D'altra banda, la 16 i la 26 travessaran el carrer de la Pau fins a Poeta Querol.

Sense canvis en el tràfic de la plaça de l'Ajuntament

Després de les novetats anunciades en la remodelació del carrer Colón, una de les artèries comercials de la ciutat, fonts municipals han descartat que aquesta actuació vaja a canviar les normes de circulació que limiten el trànsit de vehicles en la plaça de l'Ajuntament de València.

En eixe sentit, el consistori ha anunciat que la plaça no reobrirà al tràfic privat ni tampoc es van a crear nous carrils bus. De la mateixa manera, l'incompliment d'aquestes restriccions suposarà multes de fins a 200 euros per als vehicles no autoritzats que accedisquen a la plaça, han advertit fonts municipals.

Destacats