Set línies de l'EMT tornaran a circular pel centre de València

El carrer de la Pau, Sant Vicent, Colón, la plaça de l'Ajuntament o Poeta Querol tornaran a acollir autobusos amb la remodelació del tràfic prevista pel nou equip de govern

Guardar

Un dels autobusos de la EMT de València
Un dels autobusos de la EMT de València

A punt de començar la campanya comercial més important de l'any, l'Ajuntament de València ha confirmat que set línies de l'EMT tornaran a circular pel centre de la ciutat per a afavorir les compres per Nadal. Una de les principals mesures que forma part del projecte de remodelació del trànsit d'aquesta zona que espera ser una realitat en les pròximes setmanes.

Es tracta d'un compromís del nou equip de govern liderat per la 'popular' María José Catalá que respon a la demanda dels comerciants del centre i de la ciutadania, assegura la primera edil. L'objectiu d'aquest pla és millorar les connexions directes amb el centre des dels barris de la capital del Túria, principalment els situats en el nord i l'est.

Per a dur-ho a terme, les obres del carrer Sant Vicent hauran de finalitzar a primers de desembre i es reordenarà el trànsit del carrer Colón, recuperant un carril bus per al trànsit privat (d'aquesta manera, augmenten a dues els de vehicle privat) i posant en marxa la reorganització de set línies de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), que permetran acostar als usuaris i usuàries al pulmó comercial més important de la ciutat, incloent-hi l'emblemàtic Mercat Central, la Plaça Redona o el comerç tradicional de Ciutat Vella.

Jesús Carbonell, regidor de Mobilitat de València, ha anunciat que les línies d'EMT que tornen a circular pel centre són la 4, 11, 16, 26, 31, 32 i 70. Concretament, els autobusos de les línies 4, 11, 31, 32 i 70 se sumen a la C1 i discorreran pels carrers de la Pau i Sant Vicent fins a la plaça de l'Ajuntament; mentre que la 16 i la 26 travessaran el carrer de la Pau fins a Poeta Querol.

La calle Colón de València
La calle Colón de València

Com quedarà el carrer Colón

El carrer Colón, una de les principals artèries de la ciutat, tornarà a transformar-se amb el nou equip de govern, principalment per l'ampliació de la circulació del vehicle privat. Si ara hi ha un carril per al trànsit rodat i dos carrils bus, ara hi haurà dos carrils per al trànsit rodat i un per al bus.

D'aquesta manera, el vehicle privat podrà tornar a circular pel carrer Colón des de la Porta de la Mar. A més, el tram de Colón comprés entre la Porta de la Mar i Comte Salvaterra es deixarà en sentit únic de circulació cap al carrer Xàtiva, que en l'actualitat és de doble sentit.

L'anterior regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha valorat que aquest projecte implicarà "desordre, amb el doble de cotxes, una plaça de l'Ajuntament plena de soroll i pol·lució, més embossos i problemes ambientals".

Destacats