Mobilitat eliminarà un dels carrils bus del carrer Colón perquè també circule el vehicle privat

Així ho ha anunciat l'edil de Mobilitat, Jesús Carbonell, qui ha detallat que l'actuació es durà a terme el mes d'octubre

Guardar

La calle Colón de València
La calle Colón de València

L'actual carril bus del carrer Colón de València es reconvertirà en un carril per on també podrà circular el vehicle privat. Es tracta d'una modificació que va avançar ahir l'edil de Mobilitat, Jesús Carbonell, en una entrevista en la Cadena SER i que, segons va detallar, es durà a terme "al llarg del mes d'octubre".

D'aquesta manera, els cotxes tindran ara dos carrils pels quals podran circular, en compte d'un, com ocorria fins ara en una de les principals vies comercials de la capital valenciana. "Eliminar un dels dos carrils bus va ser una promesa electoral i es complirà com a tantes altres", va aclarir l'edil.

A més de retornar el carril TAXI - EMT al vehicle privat, Carbonell també va anunciar la reobertura de l'entrada de vehicles des de la Porta de la Mar. Un canvi en la reordinación del tràfic rodat que ha anat de la mà de l'eliminació d'un dels dos carrils pels quals circulen els autobusos de l'EMT, ja que, en cas contrari, "podrien generar-se més embotellaments dels necessaris".

Aquest canvi en la tipologia dels carrils és el primer pas per al nou disseny del carrer Colón que vol impulsar el nou equip de govern municipal. Encara així, Carbonell ha remarcat que aquesta és una decisió "transitòria" a l'espera de "un disseny definitiu del carrer".

De fet, el redisseny definitiu d'aquesta via comercial estarà "condicionat" per tots els actors implicats: des de les persones residents en eixe carrer, fins als comerciants, els vianants, els usuaris del carril bici, el transport públic i el taxi". "Totes les mesures que adoptem han de ser consensuades", va declarar Carbonell.

Crítiques de l'esquerra davant aquesta decisió

La portaveu municipal del PSPV en l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha rebutjat aquest canvi, ja que, segons ha manifestat hui abans del ple de hui dimarts, "va totalment en contra del futur, de cap a on caminen les ciutats i també del sentit comú".

"El que s'ha proposat és llevar un carril de transport públic que ens ajuda a moure'ns de forma més eficient, més sostenible i més ràpid per la ciutat perquè entre el vehicle privat i tornen els embossos, el soroll i la contaminacion a una de les principals vias comercials d'aquesta ciutat", ha afegit Gómez.

Sandra Gómez (PSPV València) fent declaracions als mitjans abans del ple municipal
Sandra Gómez (PSPV València) fent declaracions als mitjans abans del ple municipal

Davant aquest anunci, l'exedil de Mobilitat Sostenible amb el Rialto i ara regidor de Compromís en l'Ajuntament, Giuseppe Grezzi, ha criticat que modificar el disseny realitzat pels tècnics del seu departament en el consistori durant la passada legislatura és una "mala notícia".

"No solament no millorarà el funcionament del carrer i perjudicarà a les desenes de milers de persones que es mouen en EMT i taxis per aquesta via, sinó que empitjorarà el seu atractiu, perjudicant als comerciants de l'entorn, els clients dels quals segurament preferisquen anar a comprar a entorns més tranquils", ha considerat.

 

Destacats