Juan Roig injecta 60 milions més en el Casal España Arena de València per a pal·liar l'increment de costos

La crisi provocada per la guerra a Ucraïna ha incrementat el cost de la infraestructura al voltant d'un 25%

Guardar

Evolució de les obres del Casal Arena España de València. Imatge de @martolina_87
Evolució de les obres del Casal Arena España de València. Imatge de @martolina_87

El Casal España Arena de València continua complint terminis pese a l'increment de costos provocats per la invasió d'Ucraïna, que ha disparat en al voltant del 25% el cost inicial de la infraestructura.

I això ha sigut gràcies a l'impuls donat per Juan Roig, mecenes del projecte, que aportarà al voltant de 60 milions d'euros extra als 220 milions previstos inicialment per a solucionar els sobrecostos dels materials de construcció, permetent que aquesta obra clau per a la ciutat de València estiga finalitzada en 2024.

Un exemple d'aquest encariment és l'acer, el preu del qual ha pujat un 100%, plasmant-se en 12 milions d'euros extra en aquesta obra.

En aquest sentit, el director general del Casal España Arena, Víctor Sendra, ha recordat en una entrevista en la Cadena Ser el compromís de Juan Roig amb "un projecte de ciutat" i d'interés general. "Estem recalculant els pressupostos, que se'n van als 275-280 milions, un 25% més, entre 50 i 60 milions" que seran aportats per Roig.

Esquelet del Casal España Arena de València
Esquelet del Casal España Arena de València

A les portes de la fase final

Actualment, la fase final de la construcció es troba a l'espera de rebre la llicència per a iniciar-se en el mes vinent de novembre, permetent finalitzar els interiors del recinte, així com comptar amb el permís definitiu per a posar en marxa l'activitat.

Al costat d'aquest gran recinte multiús es crearan diverses infraestructures complementàries: el futur parc públic de 20.000 metres quadrats i el col·legi "Les Arts", de nova construcció, inaugurat el setembre de 2021. Uns projectes que ajudaran a dinamitzar el barri Font de Sant Lluís.

La capital del Túria està cada vegada més prop de disposar d'un recinte cobert de referència nacional i internacional sostenible de primer nivell per a la celebració de tota mena d'esdeveniments, una infraestructura que, gràcies a la inversió personal de Juan Roig, posarà a València com a referent.

Arxivat a:

Destacats