El carril bici del carrer Alacant bat rècord d'usuaris malgrat les campanyes de reversió

”Alguns líders polítics han intentat, de manera fallida, fer una campanya contra el carril bici del carrer Alacant”

Guardar

carril-bici-calle-alicante
carril-bici-calle-alicante

El passat mes de setembre, València en Bici construïa un "corredor humà" al carrer Alacant per a reivindicar un carril bici que permetera, als milers de ciclistes de la ciutat, circular amb seguretat per "un dels punts conflictius" del centre de la ciutat. Finalment, a la fi d'any, començaven les obres d'un carril bici que s'ha convertit en el blanc de les crítiques dels partits de l'oposició.

Així, la candidata del PP a l'Ajuntament, María José Català, tal com ha repetit en diverses ocasions, s'ha proposat la reversió d'aquells carrils bici que considera "conflictius", i entre els quals es troba el del carrer Alacant, juntament amb els de les avingudes Regne de València i Burjassot. Una postura que comparteix també Ciutadans, que ja s'alça com un altre dels detractors d'aquests carrils bici.

Curiosament, el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de 2013, aprovat amb els vots del Partit Popular, no solament contemplava la creació dels carrils bici esmentats, sinó que com va recordar el regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, "el PP deia que anava a construir 100 quilòmetres nous de carril bici, és a dir, 60 més dels que ha habilitat aquest Govern".

carril_bici_humano Carrer Alacant abans del carril bici

Davant tal "amenaça" cap als nous carrils bici, des de València en Bici no solament van advertir, en una entrevista concedida a València Extra, que "posarem en marxa al nostre departament jurídic per a elevar una demanda per prevaricació si ells s'atreveixen a eliminar carrils bici. Estan subvencionats per fons europeus per a dur a terme polítiques de mobilitat sostenible, i no és legal que decidisquen llevar-los sense més", sinó que, a més, han impulsat una campanya de recollida de signatures, a través de la plataforma change.org, que ja supera les 7.000 signatures per a mostrar el suport als carrils bici.

Així mateix, mitjançant un comunicat, València en Bici ha posat l'accent en el gran acolliment que està tenint el carril bici del carrer Alacant. "Durant les dues primeres setmanes de funcionament ha batut el seu propi rècord d'ús i, a l'espera de dades oficials, s'espera que es compten per centenars els ciclistes i vehicles de mobilitat personal que, cada dia, circulen per allí. Creiem que, en alliberar les voreres del gran problema de conductes inapropiades per la falta d'espai segur, la mobilitat ha millorat".

A més, han aprofitat per a assenyalar "les injustificades declaracions d'alguns líders polítics que han intentat, de manera fallida, fer una campanya contra aquesta nova i necessària infraestructura. Una vegada més, el mateix ús i l'absència de conflicte demostra que moltes polèmiques són, absolutament, infundades. El carrer Alacant ja és un complement estratègic del gran anell ciclista".

carril-bici-calle-alicante Carril bici carrer Alacant / Foto: Valencia en Bici

Destacats